Χωρίς ασθενοφόρο – μονάδα θα μείνει (?) το ΕΚΑΒ Πάρου

ekavpic
admin
13/06/2016 16:32
 
 
 

Συνάντηση με τη Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου Όλγα Ιορδανίδου είχε τη Δευτέρα Παριανή αντιπροσωπεία στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Νήσων Αιγαίου με θέμα συζήτησης τα αυξημένα προβλήματα, λόγω της υποστελέχωσης, της Δημόσιας Υγείας στο νησί της Πάρου. Το “ραντεβού” έκλεισε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου που μέλη της έδωσαν το παρών στη συνάντηση. Στην ίδια συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Υγείας του δήμου Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, καθώς και ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας του νησιού, Βασίλης Παναρίτης.

Ωστόσο, ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, απέστειλε επιστολή προς κάθε αρμόδιο και τους βουλευτές του νομού, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο ΕΚΑΒ αφού η Πάρος χάνει το ασθενοφόρο – Μονάδα που υπάρχει στο νησί λόγω αυξημένων αναγκών του ΕΚΑΒ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Όπως αναφέρει ο κ. Μπιζάς, 
κατόπιν τηλεφωνική του επικοινωνίας με τον συντονιστή του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες Αντώνη Πατσιαβούρα, του επιβεβαίωσε την πληροφορία περί μετακίνησης του ασθενοφόρου «μονάδα» από την Πάρο προκειμένου να καλυφθούν άλλες ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά (και κυρίως στην Μυτιλήνη) λόγω προσφυγικού ζητήματος…

“Δεν αμφισβητώ τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζει το ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα.
Την ίδια στιγμή όμως αν υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση για το νησί της Πάρου, θ’ αφήσετε το ΕΚΑΒ Πάρου χωρίς το ασθενοφόρο «μονάδα» που είναι απαραίτητο στο τουριστικό νησί της Πάρου με 15.000 μόνιμους κατοίκους, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και δυστυχώς εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπιζάς.

Σύμφωνα με τον έπαρχο Πάρου, οι κενές βάρδιες του ΕΚΑΒ στο νησί ανέρχονται σε 26-28 κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα στο οδικό δίκτυο της Πάρου ή να υπάρχει ανάγκη άμεσης μεταφοράς ασθενών στο Κ.Υ. χωρίς να είναι διαθέσιμη βάρδια του ΕΚΑΒ, με συνέπεια να μεταφέρονται οι ασθενείς και οι τραυματίες πολλές φορές με ιδιωτικά ή αγροτικά αυτοκίνητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική επιβάρυνση τους.

“Ζητάμε ως νησιώτες και κάτοικοι της Πάρου , την άμεση στελέχωση του τοπικού ΕΚΑΒ με τον αναγκαίο αριθμό οδηγών-διασωστών ώστε να αισθανόμαστε την σιγουριά ότι όποτε χρειαστεί θα υπάρχει μια ασφαλής και αξιοπρεπής μεταφορά στο Κ.Υ. Πάρου” καταλήγει στην επιστολή διαμαρτυρίας του ο κ. Κώστας Μπιζάς.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*