Νίκος Συρμαλένιος: «Η Νάξος έχει ανάγκη από ένα οργανωμένο νοσοκομείο»

syrmalenios naxos2 00
admin
16/06/2016 13:40
 
 
 

Σημαντικά βήματα απαιτούνται για τη στελέχωση και τη λειτουργία των νοσοκομείων Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης, σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, ο οποίος μιλώντας στον AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη, υποστήριξε ότι «η Νάξος έχει ανάγκη από ένα οργανωμένο νοσοκομείο».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «όλοι θέλουμε να γίνει η αυτονόμηση του νοσοκομείου της Νάξου», εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει σύντομα, καθώς οι Κυκλάδες «χρειάζονται τρία νοσοκομεία». Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών, επεσήμανε ότι «υπάρχει μια μικρή βελτίωση, κυρίως με στελέχωση αγροτικών γιατρών, αλλά χρειάζεται η διαδικασία να προχωρήσει τάχιστα».

 

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάρου

Τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πάρου στην πρόσφατη συνάντηση τοπικών φορέων με την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, έκανε γνωστές ο κ. Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1ον Άμεση προκήρυξη από την ΥΠΕ τριών θέσεων επικουρικών γιατρών με αξιοποίηση των κινήτρων του πρόσφατου νόμου, καθώς και του επιδόματος των 450 ευρώ που χορηγεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

2ονΆμεση κάλυψη 2 μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και μίας θέσης μαίας, καθώς και η κάλυψη με επικουρικό προσωπικό μίας θέσης νοσηλεύτριας και μίας θέσης οδηγού ασθενοφόρου.

3ον Διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του Κ.Υ. Πάρου με εξωτερικούς γιατρούς (π.χ. παιδίατρο, καρδιολόγο κλπ.) με μπλοκάκι.

4ον Κατάθεση αιτήματος προς το υπουργείο Υγείας για προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού και παράταση της θητείας των επικουρικών και μετά τις 30/9/2016.

5ον Αξιοποίηση της δυνατότητας του πρόσφατου νόμου, να καλύπτουν τις ανάγκες οδήγησης των ασθενοφόρων οδηγοί του δήμου και της πυροσβεστικής.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να μιλήσει για την ψήφιση του νόμου με τα κίνητρα παραμονής στα νησιά, με επταπλασιασμό των μορίων για τους ειδικευμένους και πενταπλασιασμό για τους αγροτικούς γιατρούς, καθώς και τη δυνατότητα στήριξης από τους ΟΤΑ με οικονομικό επίδομα, στέγη και σίτιση.

«Πιστεύουμε ότι με τα επιπλέον κίνητρα, θα υπάρξουν πλέον άνθρωποι οι οποίοι θα θελήσουν να στελεχώσουν τις υγειονομικές μονάδες των νησιών μας […] Θα εξετάσουμε και τη δυνατότητα, βάσει και των δημοσιονομικών, να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί» δήλωσε σχετικά ο κ. Συρμαλένιος.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*