ΙΣΚ: «Το Υπουργείο Υγείας αρνείται να ενισχύσει δυναμικά το ΕΣΥ»

Newsroom
15/04/2022 12:22
 
 
 

 

Την άρνηση του Υπουργείου Υγείας να θωρακίσει τη δημόσια υγεία, ειδικά στα νησιά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων (ΙΣΚ).

Όπως τονίζει ο ΙΣΚ, οι γιατροί που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και στις άλλες δημόσιες μονάδες υγείας των Κυκλάδων δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες για περισσότερους από τρεις μήνες, ενώ δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε όσοι έκαναν υπερωρίες στο πρόγραμμα της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

«Παρά τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες και παρά την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι ιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής: 

Μετά από μια διετία πανδημίας και καθώς αυτή συνεχίζεται κανονικά, είμαστε θεατές της άρνησης του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσει δυναμικά το Ε.Σ.Υ. Η μη πρόσληψη μόνιμων ιατρών, η μετακίνηση του προσωπικού από κλινική σε κλινική και από νησιά σε νησιά ώστε να καλυφθούν κενά είναι δυστυχώς λίγες μόνο από τις αποδείξεις αυτής της άρνησης να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Πρόσφατα γίναμε αποδέκτες της δυσαρέσκειας μελών μας που σχετίζεται με την μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι ιατροί που εργάζονται στο ΓΝ Σύρου αλλά και σε άλλες δημόσιες μονάδες υγείας των Κυκλάδων είναι απλήρωτοι ως προς τις εφημερίες τους πάνω από 3 μήνες, ενώ και όσοι έκαναν υπερωρίες στο πρόγραμμα της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε για μία από αυτές εδώ και 15 μήνες!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων οφείλει να κοινοποιήσει προς την κοινωνία των Κυκλάδων ότι παρά τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες και παρά την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι ιατροί συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη, όσο και αν αυτό αποτελεί ένα σοβαρό αντικίνητρο για οποιοδήποτε εργαζόμενο σε μια δημοκρατική κοινωνία. Παράλληλα ο ΙΣΚ στέκεται πλάι στα δίκια αιτήματα των μελών του και θα συνεχίσει με όποιον τρόπο και μέσο του αναλογεί να διεκδικεί υπέρ μιας καλύτερης δημόσιας υγείας.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.