Νοσοκομείο Νάξου: Στα τέλη φθινοπώρου η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

nosokomeio naxou2
admin
25/07/2016 00:01
 
 
 

Το φθινόπωρο φέρνει θετικές εξελίξεις για το Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, μιας και όπως δήλωσε ο Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός στον Aegean Voice 107.5, το αρμόδιο υπουργείο έχει θέσει ως στόχο να καλύψει όλες τις κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιό, μέσω προκηρύξεων, θα καλυφθούν οι θέσεις του καρδιολόγου, του παιδιάτρου και του παθολόγου, ενώ θα υπάρξει και τροποποίηση του Οργανισμού του νοσοκομείου, προκειμένου να προκηρυχθεί επειγόντως και μια μόνιμη θέση νεφρολόγου. Επιπλέον, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για την πλήρωση θέσεων νοσηλευτών. “τα 300.000 ευρώ που διαθέτει η ΕΑΣ για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρούμπορούν πλέον να περάσουν στο νοσοκομείο μέσω του δήμου, αφού έχει ψηφιστεί τροπολογία -μέσω του παράλληλου προγράμματος- που δίνει πλέον το δικαίωμα σε δήμους και περιφέρειες να προσφέρουν στις μονάδες υγείας”, είπε ο κ. Μανιός ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό που “μπλοκάρει” την έναρξη λειτουργίας της μονάδας είναι ο οργανισμός του νοσοκομείου που δεν προβλέπει θέσεις νεφρολόγων. “Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα τροποποιηθεί ο οργανισμός” δήλωσε ο Ναξιώτης βουλευτής. 

Έτσι, θα μπορέσει – επιτέλους – να λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ανακουφίζοντας τους νεφροπαθείς της Νάξου και των γειτονικών νησιών που δεν θα χρειάζεται πλέον να «μεταναστεύουν» για να κάνουν αιμοκάθαρση. 

manios nikos sto kokkino

«Θα λειτουργήσει» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μανιός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «το πιο εύκολο πράγμα στην Ελλάδα είναι να βγαίνουμε και να κάνουμε κριτική». Δεν παρέλειψε, ακόμη, να τονίσει ότι όσοι γιατροί πληρούν τις προϋποθέσεις των προκηρύξεων, θα κληθούν να περάσουν και από τη διαδικασία των κρίσεων, «διότι αν δεν περάσουν, θα μας κατηγορήσουν ότι προσλάβαμε τους κομματικούς μας φίλους και αυτό δεν πρέπει ποτέ να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Απαντώντας δε, στην επισήμανση της Πόπης Αλιμπέρτη ότι ο νέος διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου είναι κομματικός φίλος, ο κ. Μανιός υποστήριξε ότι «οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι πολιτικές θέσεις» και διευκρίνισε ότι η επιλογή των γιατρών (μέσω των ειδικών συμβουλίων) και η επιλογή εκείνου «που θα ασκεί την πολιτική της κυβέρνησης σε έναν χώρο τόσο ευαίσθητο όπως αυτόν της Υγείας» είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Ακούστε το ηχητικό: ΕΔΩ

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*