Υπολειτουργεί το νοσοκομείο Σαντορίνης

nosokomeio santorinis
admin
28/07/2016 20:58
 
 
 

Συνεχίζονται οι εμβαλωματικές λύσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης, δύο εβδομάδες μετά τα λαμπερά εγκαίνιά του από τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το προσωπικό στοίχημα, όπως είχε ονομάσει τη λειτουργία της νέας νοσηλευτικής μονάδας του νησιού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, έχει προφανώς χαθεί, μετά και την τελευταία απόφασή του. Σύμφωνα με αυτήν, δρομολογούνται αποσπάσεις εξπρές εργαζομένων από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης είχαν καλυφθεί οι 126 θέσεις από τις 185 που είχαν συνολικά προκηρυχθεί. Από το ιατρικό δυναμικό έλειπαν βασικές ειδικότητες όπως αναισθησιολόγος, νεογνολόγος, προσωπικό αιμοδοσίας κ.α. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι στο νοσοκομείο δεν μπορούσαν να γίνουν χειρουργικές επεμβάσεις λόγω προβλήματος στο σύστημα κλιματισμού των χειρουργείων. Οι διακομιδές περιστατικών άρχισαν να γίνονται η μία μετά την άλλη, και στην πράξη το νοσοκομείο λειτουργούσε και λειτουργεί ως νοσοκομείο μόνο στα χαρτιά, καθώς όπως κατήγγειλε εξαρχής η ΠΟΕΔΗΝ ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης μεταφέρθηκε σε καλύτερο κτήριο.


Τα νέα «μπαλώματα»

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά, και με δεδομένη την μηδενική απήχηση επαγγελματιών υγείας στην προκήρυξη της ΑΕΜΥ ΑΕ που διαχειρίζεται το νοσοκομείο Σαντορίνης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δίνει το πράσινο φως για τη μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου, ενός γυναικολόγου και δύο νοσηλευτών από το νοσοκομείο «Αττικόν» προς το νοσοκομείο Σαντορίνης.
Οι αποσπάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών γίνονται προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή του νοσοκομείου, του μηχανολόγου κ. Κωνσταντίνου Δραγώνα. Σημαντική δε ήταν και η συμβολή της διευθύντριας Ιατρικής υπηρεσίας, καθηγήτριας Αναισθησιολογίας και διευθύντριας του τμήματος Αναισθησιολογίας κυρίας Γεωργίας Γερολουκά- Κωστοπαναγιώτου, η οποία βρισκόταν στην πολυμελή αποστολή που συνόδεψε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα εγκαίνια του νοσοκομείου στις 15 Ιουλίου.


Χρήστος Κέλλας: Απόφαση ανευθυνότητας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για την απόσπαση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά το φιάσκο του κ. Τσίπρα που σαν ‘’αριστερός Μαυρογυαλούρος’’ εγκαινίασε στη Σαντορίνη νοσοκομείο χωρίς γιατρούς – παρά μόνο εκείνους του Κέντρου Υγείας – ο κ. Πολάκης κατρακυλά σε άλλη μια απόφαση ανευθυνότητας.

Μετακινεί από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Αττικής γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψει κάποιες από τις κενές θέσεις του νοσοκομείου Σαντορίνης. Τελικά, το μόνο που ξέρει καλά ο κ. Υπουργός είναι να δημιουργεί και όχι να λύνει προβλήματα».

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*