Από Νάξο η πρώτη αεροδιακομιδή με το ελικόπτερο της βάσης ΕΚΑΒ Σύρου

elikoptero NH 90
admin
28/10/2016 17:46
 
 
 

 

Από τη Νάξο έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η πρώτη αεροδιακομιδή με το ελικόπτερο της βάσης ΕΚΑΒ Σύρου…

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr πρόκειται για σοβαρό περιστατικό τραυματισμού στο κεφάλι Αυστριακής γυναίκας, η οποία είχε ατύχημα το απόγευμα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου.
Το περιστατικό δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου κι έτσι οι γιατροί κάλεσαν το ελικόπτερο από τη βάση ΕΚΑΒ της Σύρου.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή που πραγματοποιείται με το μόνιμα πλέον εγκατεστημένο ελικόπτερο της βάσης ΕΚΑΒ Σύρου που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. 

elikoptero ekav syrou 1

Ο χρόνος της απόκρισης σαφώς ήταν πολύ λιγότερος (λιγότερο από 15 λεπτά) από ότι στο παρελθόν όπου σε περιπτώσεις αεροδιακομιδών το ελικόπτερο πετούσε προς τα νησιά, από την Αττική.

elikoptero ekav syrou 3

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το πτητικό της βάσης ΕΚΑΒ των Κυκλάδων, είναι ένα υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο με δυο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ελικόπτερο τύπου NH-90 της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο πλέον θα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίζει τις έκτακτες ανάγκες και να πραγματοποιεί τις επείγουσες αεροδιακομιδές από τα νησιά.

elikoptero ekav syrou 4

elikoptero ekav syrou 5

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*