Ώρες αγωνίας για 36χρονο που τραυματίστηκε βαριά στη Δονούσα

Newsroom
16/02/2024 10:43
 
 
 

 

Σε ένα θαύμα ελπίζουν συγγενείς και φίλοι του 36χρονου Γιώργου από το Ηράκλειο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά.

Ο 36χρονος είχε προ ημερών μεταβεί στη Δονούσα μαζί με συναδέλφους του προκειμένου να τοποθετήσουν πέργκολες στο νησάκι των μικρών Κυκλάδων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, συνέβη το ατύχημα. Ο 36χρονος κατέπεσε από ύψος με το κεφάλι και την πλάτη στο έδαφος..

Παρά το σοκ, όλοι όσοι ήταν παρόντες τη στιγμή του ατυχήματος προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας μεγάλος «Γολγοθάς» για τον 36χρονο.

Όπως σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου, έτσι και στη Δονούσα οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Στην περίπτωση του 36χρονου Ηρακλειώτη χάθηκαν πολλές και πολύτιμες ώρες μέχρις ότου να υπάρξει συντονισμός των αρμόδιων φορέων και να ληφθούν οι αποφάσεις για τη μεταφορά του σε περιοχή με οργανωμένες δομές υγείας.

Ο 36χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη Νάξο συνοδεία του μοναδικού αγροτικού γιατρού που υπηρετεί στη Δονούσα. Στη συνέχεια χρειάστηκε να επιστρατευθεί εναέριο μέσο και να γίνει διακομιδή με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Το πολύ σοβαρό αυτό περιστατικό αποδεικνύει, όπως τονίζεται, την υγειονομική απογύμνωση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, αφού τα ελάχιστα διαθέσιμα μέσα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων. Στην περίπτωση επειγόντων περιστατικών όπως εν προκειμένω το ατύχημα του 36χρονου οι δυσχέρειες και οι δραματικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οδηγούν σε πολύωρες και κρίσιμες καθυστερήσεις για περιστατικά που θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Σύμφωνα με το cretalivenews.gr ο ατύχημα του 36χρονου Γιώργου έχει προκαλέσει σοκ στην Κρήτη, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο πολύ αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και όλοι θεωρούν ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τρομακτικά εξαιτίας ακριβώς της πολύωρης καθυστέρησης για τη μεταφορά του πρώτα με σκάφος και στη συνέχεια με ελικόπτερο από τη Δονούσα στην Αθήνα.

φώτο: αρχείου

Πηγή: cretalivenews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 958 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*