Γ. Βλασερός: “Η περίθαλψη στα νησιά εξακολουθεί να νοσεί σοβαρά”

nosokomeio naxou epeigonta 1
admin
03/06/2017 21:14
 
 
 

Στην κατάσταση στον τομέα της υγείας στα νησιά αναφέρεται σε δήλωση του ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά και το θλιβερό γεγονός του θανάτου 57χρονης στη Φολέγανδρο.

Ο κ. Βλασερός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κατάρτιση “ειδικού προγράμματος” για την υγεία στα νησιά, να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις ιατρών και να γίνεται ασφαλής και έγκαιρος τρόπος διακομιδής των ασθενών.

Αναλυτικότερα ο κ. Βλασερός αναφέρει: 

Μπροστά στο τραγικό αλλά όχι πολύ σπάνιο γεγονός να πεθαίνει ασθενής σε νησί (αυτές τις ημέρες στην Φολέγανδρο), αναμένοντας να διακομισθεί σε κατάλληλη υγειονομική μονάδα έχοντας βαθιά και παλιά γνώση του προβλήματος ως παιδί στην Νάξο, ως αγροτικός γιατρός στον Υγειονομικό Σταθμό Σαντορίνης και τώρα ως νοσοκομειακός γιατρός στο Ιπποκράτειο Αθηνών αλλά και βαριά την ευθύνη ως πολιτικός στον χώρο των Κυκλάδων,

έχω να δηλώσω ότι:

– Το πρόβλημα της περίθαλψης στα νησιά και στη προκειμένη περίθαλψη στις Κυκλάδες είναι ιδιαίτερα σοβαρό ειδικά αυτές τις ημέρες του καλοκαιριού που τα νησιά μας θα πλημμυρίσουν από τουρίστες προερχόμενοι από όλο τον κόσμο.

– Η άμεση συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κατάρτιση ειδικού προγράμματος αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος είναι αναγκαία.

Ζητούμενα καταρχήν είναι:

– Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και ενίσχυση όπου χρειάζεται με συμπληρωματικό στελεχικό δυναμικό όλων των δομών υγείας απλών και περιφερειακών ιατρείων, Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων.

– Ασφαλής και έγκαιρος τρόπος διακομιδής διά ξηράς, θαλάσσης και αέρος προς την κατάλληλη για την περίπτωση υγειονομική μονάδα.

– Ύψιστο καθήκον της πολιτείας είναι να προασπίσει την υγεία των πολιτών της και στην προκειμένη περίπτωση και των επισκεπτών της.

Γιάννης Βλασερός (Δ/ντής Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Ν. Αθηνών & Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ)

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*