Θρίλερ στον αέρα: Η συγκλονιστική περιπέτεια διακομιδής από Άνδρο στην Αθήνα

elikoptero ekav
admin
13/06/2017 15:03
 
 
 

Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρει η μαία του Κέντρου Υγείας Άνδρου για την περιπέτεια που έζησε στην προσπάθειά της να ξεγεννήσει μια 41χρονη στο νησί…

Η μαία περιγράφει την ιστορία της διακομιδής της 41χρονης στο Νοσοκομείο Σύρου, αλλά και το “θρίλερ” που έζησε κατά τη διακομιδή του νεογέννητου παιδιού λίγο αργότερα. Όλοι -μαζί και το βρέφος- γλίτωσαν από του χάρου τα δόντια, αφού το ελικόπτερο παρουσίασε βλάβη στα μισά της διαδρομής και έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κέα. Τελικά χρειάστηκε η βοήθεια της Παναγίας και ένα τρίτο ελικόπτερο, για να γίνει η διακομιδή… 

Διαβάστε την περιπέτεια της μαίας του Κέντρου Υγείας Άνδρου Ράνιας Ταουσάνη, που κόβει την ανάσα: 

“Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, πρωί, τηλέφωνο από το Κέντρο Υγείας Άνδρου:

– Έλα, μια γυναίκα στο μήνα της γεννάει

Ωραία, επιτέλους και ένας φυσιολογικός τοκετός!
Έρχεται μια γυναίκα που πονούσε και αρχίζουν να σκάνε όλα μαζί τα προβλήματα. 41 χρονών, το πρώτο παιδί με καισαρική, με μεγάλη αιμορραγία και τρελά ανεβασμένη πίεση. 

10 εγκεφαλικά και 30 εμφράγματα εγώ! 

Τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ:

– Σας παρακαλώ, γρήγορα θα τους χάσω και τους δυο!
Έρχεται ελικόπτερο και πάμε, ευτυχώς γρήγορα στο νοσοκομείο Σύρου. Έχω μιλήσει με τους γιατρούς και περιμένουν στο χειρουργείο. Η γυναίκα καλά, το μωρό θα πρέπει να πάει στην Αθήνα σε μονάδα. Έρχεται άλλο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και παίρνει το μωρό και εμένα μαζί για Αθήνα.

Στο ελικόπτερο είναι τρία μέλη του πληρώματος, ο γιατρός του ΕΚΑΒ και ένα μέλος του ΕΚΑΒ. Φεύγοντας από τη Σύρο έβλεπα στο βάθος θολά, είχε πολύ αέρα και ομίχλη, και να ξεχωρίζει κάτασπρη η Παναγία της Τήνου. Σκεφτόμουνα πόσα θαύματα έχει κάνει… Πρώτα σε όλους τους Τηνιακούς και σε όσους θέλουν τη βοήθειά της. 7 από αυτούς ήμασταν κι εμείς μέσα στο ελικόπτερο. 

Νότια της Κέας και όσο ήμασταν πάνω από τη θάλασσα άρχισε μια περίεργη κινητικότητα στους πιλότους. Καταλάβαμε ότι κάτι γίνεται, το πόσο σοβαρό ήταν το μάθαμε μετά. Βλέπουμε το ελικόπτερο να πηγαίνει δεξιά για Κέα. Προσγειωθήκαμε στο ελικοδρόμιο της Κέας. Βγαίνει ο μηχανικός, βλέπει τη βλάβη και κάνει νόημα “τέρμα”. Όταν άνοιξε την πόρτα, μου είπε κάτασπρος ότι έχουμε βλάβη. Ο πιλότος μας ζήτησε συγνώμη που δεν μπορούσαν να μας πάνε Αθήνα, αλλά έχει σοβαρή βλάβη το ελικόπτερο και σωθήκαμε από θαύμα!

Έρχεται άλλο ελικόπτερο να μας μεταφέρει στην Αθήνα. Βλέπουν οι άλλοι πιλότοι τη βλάβη και μας λένε “ανάψτε κερί, είστε τυχεροί”.

Εδώ αρχίζουν οι ευχαριστίες μου στην Παναγία που μας έσωσε, στους τρομερούς πιλότους, στο προσωπικό του ΕΚΑΒ που πετάει. Έγιναν τόσα πολλά, έτρεξαν τόσοι άνθρωποι, κινδυνέψαμε τόσοι και όλα αυτά γιατί μια γυναίκα πήρε την απόφαση να μείνει στην Άνδρο, ενώ ήξερε πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση της. 
Εμείς όλοι απλά κάναμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούσαμε.
Ευχαριστώ την Παναγία που είμαι σήμερα Δευτέρα στο σπίτι μου και μπορώ να αγκαλιάσω την οικογένεια μου”.

Την επιστολή της μαίας δημοσίευσε το androsfilm.gr

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*