Προσλήψεις στις Κυκλάδες ανακοίνωσε από τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – Δύο θέσεις στη Νάξο

ekavpic
admin
26/06/2017 1:47
  •  
  •  
  •  

Δεκατέσσερα άτομα θα προσληφθούν στις Κυκλάδες, μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των δομών του ΕΚΑΒ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα από τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο οποίος είχε εφ’ όλη της ύλης συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει ο κ. Χατζημάρκος στον κ. Καρακατσιανόπουλο στις 13 Ιουνίου, με την οποία γνωστοποιούσε τη βούληση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου να συνδράμει οικονομικά το ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του επάρκεια και να βελτιωθεί το δίκτυο υγειονομικής κάλυψης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Σε αυτήν συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Σωτρίλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ζαννετίδης, ο προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Καραγιάννης και ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Τσιμπλέκας.

Προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων
Τον σχεδιασμό των προσλήψεων που αναμένονται το προσεχές διάστημα από το ΕΚΑΒ για την ενίσχυση των δομών του στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καρακατσιανόπουλος.
Όπως προαναφέρθηκε, μέσω του ΑΣΕΠ, πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 16 άτομα, τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: 4 άτομα στη Μύκονο, 5 στη Σαντορίνη, 2 στη Νάξο, 2 στην Πάρο, 1 στην Τήνο και 2 στην Κω.
Μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να προσληφθούν 21 άτομα (προσλήψεις που συνδέονται άμεσα με την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος), τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: 7 άτομα στην Κω, 5 στην Κάλυμνο, 3 στη Λέρο και 6 στη Ρόδο.
Επίσης, από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» (στην τροποποίηση του οποίου ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να προχωρήσει προκειμένου να δοθεί έμφαση στο τομέα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών) θα ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ με την αγορά 12 νέων ασθενοφόρων (επιπλέον των 8 που η Περιφέρεια παρέδωσε στο ΕΚΑΒ προ ολίγων μηνών).
Ο κ. Καρακατσιανόπουλος με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδέχθηκε και την πρόταση του κ. Χατζημάρκου για την οικονομική στήριξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΕΚΑΒ με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι θα διατεθούν για την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ με γιατρούς ετοιμότητας για τις αεροδιακομιδές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και με διασώστες, εντοπισμένα στις περιοχές όπου υπάρχουν χρόνια προβλήματα και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς ασθενών (ασθενοφόρα), αλλά παραμένουν ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέτοιες περιοχές είναι η Κως, η Κάλυμνος, η Νότια Ρόδος και ο Αττάβυρος.

karakatsianopoylos xatzimarkos

Χατζημάρκος: «Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση» – Καρακατσιανόπουλος: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια»
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Ο αγώνας μας να ενισχύσουμε τις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, εμπόδιο στην προσπάθειά μας να θωρακίσουμε τα νησιά μας και να εμπνεύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους τους, δεν θα σταθούν ούτε οι αρμοδιότητες, ούτε το θεσμικό πλαίσιο. Οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες μας, απέδειξαν στην πράξη, ότι όλα είναι εφικτά, όταν υπάρχει ισχυρή βούληση, καλά μελετημένες προτάσεις. Μετά την παροχή κινήτρων σε δεκάδες επικουρικούς γιατρούς που σήμερα υπηρετούν στα νησιά μας, συνεχίζουμε με το ΕΚΑΒ. Ενίσχυση του προσωπικού του, αλλά και του στόλου των ασθενοφόρων του είναι οι νέοι, άμεσοι στόχοι μας».
Από την πλευρά του ο κ. Καρακατσιανόπουλος, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα από τα μνημόνια και εντός των δυνατοτήτων που έχει κάθε φορέας, είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, προκειμένου να ενισχυθεί η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Το ΕΚΑΒ, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα νησιωτικότητας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με συνέργιες και συνεργασίες για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη νησιωτική Ελλάδα».

(Visited 19 times, 1 visits today)