Μέσα στον Ιούλιο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Νάξο

nosokomeio naxou tampela 1
admin
26/06/2017 17:07
 
 
 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Νάξου, μετά και την επίσημη ανακοίνωση διορισμού μόνιμου νεφρολόγου στο νησί. Ένα χρόνιο αίτημα των Ναξιωτών φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή του.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η μονάδα θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο πρώτο ή στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου» λέει στο www.naxostimes.gr o βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός.

«Σε λίγες μέρες θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο δεύτερος νεφρολόγος, ενώ αυτή τη στιγμή είναι εξασφαλισμένες τέσσερις νοσηλεύτριες, οι δύο μάλιστα με πολύχρονη πείρα στον τομέα αυτό. Η εταιρεία που έχει προμηθεύσει τα μηχανήματα έχει κάνει ήδη από το χειμώνα το service που απαιτείται και αυτές τις μέρες θα κάνει τον τελικό έλεγχο» προσθέτει ο κ. Μανιός.

Όπως εξηγεί, όταν η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ξεκινήσει τη λειτουργία της θα βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο τεχνικοί της εταιρείας για να παρακολουθήσουν τα μηχανήματα εν ώρα χρήσης.

«Σιγά-σιγά βάζουμε μπροστά τη μονάδα» λέει στο naxostimes.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου, Κώστας Απιδόπουλος, κρατώντας, ωστόσο, επιφυλακτική στάση ως προς το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η λειτουργία της. «Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι πρόκειται για ασθενείς που περιμένουν χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο» προσθέτει.

Ο κ. Μανιός, από την πλευρά του, χαρακτηρίζει την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ως ένα πολύ σημαντικό βήμα όχι μόνο για τους Ναξιώτες που θα είναι οι άμεσα ωφελημένοι. «Το γεγονός ότι θα γίνει γνωστή η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στη Νάξο, θα κινητοποιήσει Έλληνες και ξένους νεφροπαθείς να έρθουν στο νησί για διακοπές και να κάνουν παράλληλα τις θεραπείες τους. Αυτό θα δείξει προς τα έξω και ένα άλλο πρόσωπο της Νάξου που αφορά στο κομμάτι της Υγείας» υπογράμμισε.

Κική Μαργαρίτη

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*