Προμήθεια ασθενοφόρων και ιατρικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών σε μικρά νησιά του Ν. Αιγαίου

ekavpic
admin
09/08/2017 11:18
  •  
  •  
  •  

 

Με έξι ασθενοφόρα μικρού όγκου και σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα θα εξοπλιστούν οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ανάμεσα στα νησιά αυτά περιλαμβάνονται η Αμοργός, η Ίος, η Ανάφη, η Αντίπαρος, η Δονούσα, η Ηρακλειά, η Θηρασιά, η Κέα, η Κίμωλος, τα Κουφονήσια, η Κύθνος, η Σέριφος, η Σίκινος, η Σίφνος, η Σχοινούσα και η Φολέγανδρος.
Όπως ανακοινώθηκε, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας προχώρησε στην έγκριση της διακήρυξης και της διαδικασίας προκήρυξης του έργου «Προμήθεια 6 Ασθενοφόρων μικρού όγκου», κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες.
Η προμήθεια των ασθενοφόρων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.757.171 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», που στόχο έχει να ενισχύσει τον νευραλγικό όσο και κρίσιμο για τους νησιώτες τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξοπλίζοντας με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα 3 Κέντρα Υγείας και 21 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.
Εκτός των έξι ασθενοφόρων μικρού όγκου, των οποίων η διαδικασία για την προμήθειά τους ξεκινά άμεσα, μετά και την έγκριση της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής, η εν λόγω Πράξη συμπεριλαμβάνει ακόμη την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (όπως απινιδωτές, πιεσόμετρα, Doppler αγγείων, καρδιοτοκογράφους, ψηφιοποίηση ακτινολογικών εργαστηρίων κλπ) και λοιπού εξοπλισμού (όπως φορητούς και σταθερούς υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ), απαραίτητου για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Οι μονάδες υγείας που θα ωφεληθούν από την Πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», είναι τα Κέντρα Υγείας Αμοργού, Ίου και Πάτμου καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κουφονησίων, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Σχοινούσας, Φολεγάνδρου και Χάλκης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1757.171,72 ευρώ.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post