Οι Απεραθίτες διαδηλώνουν για την “Υγεία” – Τι τους είπε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου (video+φώτος)

admin
13/03/2015 18:53
 
 
 

Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι και φορείς της Απειράνθου Νάξου με μπροστάρη τον πρόεδρο του χωριού Γιώργο Μπάκαλο και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας. Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα στη Νάξο, δεν πτόησε τους πάνω από 100 Απεραθίτες που βαδίζοντας στα αχνάρια του αγωνιστή συμπατριώτη τους Μανώλη Γλέζου, βροντοφώναξαν στο προαύλιο του Νοσοκομείου "Θέλουμε γιατρό και όχι εμπαιγμό", "Έχουμε δικαίωμα όλοι στην υγεία κι απαιτούμε δέσμευση για λύση κι όχι αστεία"!

 

 

Οι Απεραθίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στις 10:30 έξω από το Νοσοκομείο όπου ειρηνικά και δυναμικά διαδήλωσαν, διεκδικώντας λύση στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζουν στο χωριό τους, το οποίο εδώ και καιρό δεν έχει γιατρό για τις ανάγκες των κατοίκων με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Χώρα για να γράψουν τα φάρμακα τους ή να αντιμετωπίσουν ακόμα και το πιο απλό ιατρικό συμβάν, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που πολλές φορές τους κρατά αποκλεισμένους στο χωριό τους.

 

Αφού διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης από το ΣΒΕΝΝΑΜιΚ αλλά και του γ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Γιάννη Βλασερού (ο οποίος απέστειλε μήνυμα από την Αμερική που βρίσκεται), ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μπάκαλος αναφέρθηκε σε συνέντευξη του καρδιολόγου Νίκου Πρωτονοτάριου και στη συνέχεια διάβασε το ομόφωνο ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου της Απειράνθου το οποίο λίγο αργότερα επιδόθηκε στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. (διαβάστε το, παρακάτω)

 

Δείτε τη διαδήλωση των Απεραθιτών για την "Υγεία" στο χωριό τους:

 

 

 

Αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Μπάκαλο, τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων του χωριού, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Θεοχάρη Λάμπου και τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Ραπτάκη όπου τους εξέθεσαν τα προβλήματα τους, αναζητώντας άμεσα λύσεις. 

"Αν δεν λυθούν τα προβλήματα μας θα είμαστε κάθε μέρα εδώ" δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το πολύτιμο αγαθό που λέγεται υγεία. 

 

 

Ο κ. Βασίλης Ραπτάκης είπε ότι μετά από ενέργειες του ίδιου και του κ. Λάμπου αυτό που κατάφεραν είναι μια νέα αγροτική γιατρός, Ναξιώτισσα να πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα (!) στην Απείρανθο να εξυπηρετεί το χωριό, εξηγώντας ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί γιατρός, αφού οι ίδιοι οι γιατροί επιλέγουν που θα πάνε και η Απείρανθος -όπως και άλλα μέρη της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων- δεν είναι στις επιλογές τους. Όπως είπε ο κ. Ραπτάκης, για τη Δονούσα έχει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρο εδώ και 4 1/2 χρόνια!!

 

Αυτό που ξεκαθάρισαν τόσο ο κ. Λάμπου όσο και ο κ. Ραπτάκης είναι ότι πλέον τα Περιφερειακά Ιατρεία δεν είναι στην αρμοδιότητα του Νοσοκομείου αλλά της ΥΠΕ που είναι και ο υπεύθυνος φορέας για τις μετακινήσεις  γιατρών σε αυτά και άρα οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Απειράνθου θα πρέπει να απευθυνθούν και στη 2η ΥΠΕ

 

"Αυτή τη στιγμή στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπάρχουν 15 κενά σε χωριά της Νάξου και στα μικρά νησιά και οι γιατροί που είναι διαθέσιμοι είναι μόλις 3 (!). Αυτό που μπορέσαμε και κάνουμε ήταν να έρθουμε σε συνεννόηση με μια νέα γιατρό, Ναξιώτισσα, η οποία δέχτηκε να επισκέπτεται από μια φορά την εβδομάδα πέντε διαφορετικά χωριά της Νάξου. Παρασκευή το Φιλώτι, Δευτέρα την Απείρανθο, Τρίτη τη Βίβλο, Τετάρτη το Αγερσανί και την Πέμπτη το Χαλκί. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τίποτα άλλο. Αυτή η γιατρός κάθε Δευτέρα για ένα χρόνο θα είναι στην Απείρανθο" τόνισε ο κ. Ραπτάκης.

 

 

Τη -δικαιολογημένη- δυσπιστία τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Απειράνθου και οι άλλοι εκπρόσωποι του χωριού που εδώ και καιρό βιώνουν την εγκατάλειψη στον τομέα της υγείας και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκέπτεται το χωριό τους ακόμα μια φορά την εβδομάδα και ένας ειδικευμένος γιατρός. "Καταλάβαμε ότι δεν εξαρτάται από εσάς, όμως θα πρέπει να πιέσετε όσο περισσότερο γίνεται" είπε ο κ. Μπάκαλος. 

 

"Εάν η ΥΠΕ μετακινήσει κάποιον γιατρό, εντάξει. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία μας τα περιφερειακά ιατρεία" είπε ο κ. Ραπτάκης και συνέστησε στους Απεραθίτες να φτάσουν μέχρι τα γραφεία της ΥΠΕ να διαμαρτυρηθούν. "Αν το κάνετε θα έρθω κι εγώ μαζί σας όπως και ο κ. Λάμπου",  υπογράμμισε. 

 

Ο κ. Μπάκαλος άφησε ψήφισμα στη διοίκηση του νοσοκομείου το οποίο ζήτησε να σταλεί αρμοδίως προς τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και ζήτησε έγγραφη βεβαίωση ότι, η ΥΠΕ είναι υπεύθυνη για τις μετακινήσεις γιατρών, ενώ εξέφρασε για ακόμα μια φορά την απογοήτευση του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί και θα επικρατήσει στο χωριό του μετά τα όσα άκουσε… 

 

Δείτε στο VIDEO τι άλλο συζητήθηκε μεταξύ της αντιπροσωπίας των Απεραθιτών και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Νάξου:

 

 

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*