VIDEO: Στο νοσοκομείο Νάξου η Φώφη Γεννηματά

FOFI NOSOKOMEIO 6
admin
16/10/2017 23:24
 
 
 

 

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Νάξου πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά το απόγευμα της Κυριακής.

FOFI NOSOKOMEIO 3

Η κ. Γεννηματά ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου από τον αναπληρωτή διοικητή Κώστα Απιδόπουλο και το διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας Βασίλη Ραπτάκη όπου την ενημέρωσαν για την πορεία του και για την πρόσφατη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Ο κ. Απιδόπουλος αναφέρθηκε στο χθες και το σήμερα του νοσοκομείου θυμίζοντας ότι το 2008 εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα και το 2009 έγινε από Κέντρο Υγείας, νοσοκομείο… “Σιγά σιγά εξοπλίστηκε με χειρουργείο, με μηχανήματα, με τη μονάδα τεχνητού νεφρού… μετά ήρθε η κρίση…” σημείωσε ο κ. Απιδόπουλος ο οποίος ενημέρωσε την κ. Γεννηματά ότι ανέλαβε τα καθήκοντα του τον Αύγουστο 2016 όπου υπηρετούσαν στο νοσοκομείο 12 γιατροί. “Σήμερα έχουμε 23 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και περιμένουμε ακόμα 4-5 καινούριες ειδικότητες. Λίγο λιγότεροι στη νοσηλευτική υπηρεσία… αλλά διορθώσαμε πρώτα το ιατρικό κομμάτι. Φτιάξαμε τη ΜΤΝ που ήταν απαίτηση του κόσμου και συνεχίζουμε…” σημείωσε. 

FOFI NOSOKOMEIO 4

Σε ότι αφορά την προσφορά της ΕΑΣ ο κ. Απιδόπουλος είπε ότι η Ένωση έχει ξεκινήσει μέσω του Ιδρύματος Στήριξης του Νοσοκομείου να βοηθάει και ήδη πληρώνει μια νοσηλεύτρια για τη ΜΤΝ. “Θα μπαίνουν κάθε μήνα χρήματα και θα αγοραστούν καινούρια μηχανήματα για τη Μονάδα” σημείωσε.  

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Βασίλης Ραπτάκης τόνισε ότι το νοσοκομείο της Νάξου, εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά όπως η Πάρος, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος και τις Μικρές Κυκλάδες. “Εξυπηρετούμε και τους Παριανούς νεφροπαθής πλέον, που είναι εύκολο να έρχονται στη Νάξο”, είπε.

Ο Κώστας Απιδόπουλος υποστήριξε ότι η ΜΤΝ θα συμβάλει και στον τουρισμό, αφού τόσο ο πανελλήνιος όσο και ο παγκόσμιος σύλλογος νεφροπαθών είναι πολύ ισχυροί κι αν δουν μια μονάδα ενεργή σε νησί, επιλέγουν αυτόν τον τόπο για τις διακοπές τους. Μάλιστα, όπως είπε, ήδη το νοσοκομείο έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από ξένους νεφροπαθής που ενδιαφέρονται να κάνουν διακοπές στο νησί το επόμενο καλοκαίρι.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά τη συμπαράσταση της σε ότι αφορά θέματα νησιωτικότητας τα οποία όπως είπε θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη βουλή και η κ. Γεννηματά υποσχέθηκε να εξακολουθήσει να στηρίζει τη νησιωτικότητα αλλά και τα θέματα υγείας του νησιού και ζήτησε να ενημερώνεται για κάθε θέμα που προκύπτει. 

https://www.youtube.com/watch?v=QXLNVwoxslg 

FOFI NOSOKOMEIO 1

FOFI NOSOKOMEIO 5

(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*