Επιτέλους! Το Κέντρο Υγείας Πάρου απέκτησε παιδίατρο!

kentro ygias parou
admin
25/10/2017 1:22
  •  
  •  
  •  

Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των Παριανών, επιτέλους, ικανοποιήθηκε. Το Κέντρο Υγείας του νησιού διαθέτει πλέον παιδίατρο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, έπεται η πρόσληψη ορθοπεδικού, γιατρού γενικής ιατρικής, καρδιολόγου και μικροβιολόγου.

Με αφορμή τα παραπάνω, η Ο.Μ. εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι «ήθελε να παραδώσει τη δημόσια υγεία στα ιδιωτικά συμφέροντα», γι’ αυτό και ενώ μπορούσε, δεν έδινε τις λύσεις που απαιτούνταν στην (πολύπαθη) δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη των νησιών. Η Ο.Μ. αναφέρεται, επίσης, σε μια σειρά ενεργειών της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες – όπως υποστήριξε – ενισχύουν τις νησιωτικές δομές υγείας, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται προκειμένου να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών και να υλοποιήσει τη φιλολαϊκή της πολιτική.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου έχει ως εξής:
Παιδίατρος από σήμερα στο Κέντρο Υγείας της Πάρου.
Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα που δικαιώνει αγώνες ετών.
Στο Κέντρο Υγείας της Πάρου παρουσιάστηκε και έπιασε δουλειά παιδίατρος.
Ήταν το εμβληματικό αίτημα των αγώνων του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου για δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά μας.
Και έπεται συνέχεια, με την πρόσληψη ορθοπεδικού, γιατρού γενικής ιατρικής, καρδιολόγου και μικροβιολόγου.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα ενώ η σημερινή έδωσε. Μνημόνια είχαμε τότε, μνημόνια έχουμε και τώρα.
Η απάντηση είναι μία.
Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., που τη χαρακτηρίζει και σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε να παραδώσει τη δημόσια υγεία βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Γεωργιάδης για το νοσοκομείο της Σαντορίνης. Γι’ αυτό άλλωστε και προκήρυσσε θέσεις επικουρικών γιατρών ετήσια διάρκειας, που παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις δεν καλύπτονταν.
Δεν έδινε λύσεις γιατί δεν ήθελε και όχι γιατί δεν μπορούσε.
Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση που έχει δρομολογήσει πορεία ενδυνάμωσης της δημόσιας υγείας, δίνει λύσεις.
Προκηρύσσει θέσεις μόνιμων γιατρών και ενισχύει τις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας.
Στη γειτονική μας Νάξο έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα τεχνητού νεφρού, λειτούργησε το νοσοκομείο της Σαντορίνης, εγκατέστησε βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο με στρατιωτικό ελικόπτερο και δρομολογεί πλωτές βάσεις μεταφοράς ιατρικών περιστατικών στην Ρόδο, τη Νάξο και τη Λέσβο.
Τα προβλήματα ακόμα είναι πολλά με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας, την οδήγησαν στα μνημόνια και έριξαν στη φτώχια και την ανεργία μεγάλο μέρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας μας.
Γι’ αυτό και ο αγώνας της κυβέρνησης για να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών και τα μνημόνια είναι σκληρός, επίπονος και διαρκής.
Γιατί μόνο όταν η χώρα βγει από την εποπτεία, θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς περισπασμούς να υλοποιήσει τη φιλολαϊκή του πολιτική και να βάλει τέλος, σε όσους λεηλατούσαν το κράτος, δανείζονταν χρήμα από τις τράπεζες χωρίς επιστροφή, έπαιρναν τεράστια ποσά από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, παραπληροφορούσαν και συνεχίζουν να παραπληροφορούν από τα κανάλια τους και αγωνίζονται να επαναφέρουν με όχημα τη Νέα Δημοκρατία το προηγούμενο καθεστώς της ρεμούλας και της ασυδοσίας. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί ο λαός τώρα γνωρίζει.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 34 times, 1 visits today)