Ανοίγει ο διάλογος για το Γ.Ν. Σύρου

admin
17/03/2015 11:05
 
 
 

Πρόσκληση προς τους 4 βουλευτές του νομού έστειλε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων για τα διαπιστωμένα και σημαντικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η συρρίκνωση του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στη συριανή κοινωνία, όσο και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, ωστόσο οι διαχρονικές και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων έχουν εξασφαλίσει την έως τώρα απρόσκοπτη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών.

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της πρόσκλησης:

«Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Όπως γνωρίζετε, στο νησί της Σύρου, λειτουργεί Νοσοκομειακή μονάδα, η οποία εξυπηρετεί όλες τις Κυκλάδες, ως το δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο του νομού. Τα τελευταία όμως χρόνια, το Νοσοκομείο Σύρου, συρρικνώνεται διαρκώς, τόσο σε οικονομικούς πόρους, όσο και σε ιατρικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η κατάσταση αυτή, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα, τόσο τη Συριανή κοινωνία, όσο και τα περισσότερα Κυκλαδίτικα νησιά. Θεωρούμε ότι, η έως τώρα απρόσκοπτη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, οφείλεται κυρίως στις διαχρονικές και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων.

Σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το κρίσιμο αυτό πρόβλημα και να έρθετε σε διάλογο με τη Δημοτική Αρχή, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σύρου, το Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και ριζικά το εν λόγω σοβαρότατο πρόβλημα των περιορισμένων νοσοκομειακών προϋπολογισμών, καθώς και των προϋπολογισμών εφημεριών και υπερωριών, σε ίσα όρια μεταξύ των αντίστοιχων Νησιωτικών Νομαρχιακών δομών υγείας.

Στόχος μας είναι η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σύρου και η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών του, για να μη χαθεί ούτε μια ζωή».

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*