Επαναφέρει την πρόταση για ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου η Νησιωτική Πολιτεία

admin
18/03/2015 07:07
 
 
 

Την πρόταση της για ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου επαναφέρει η Νησιωτική Πολιτεία, την οποία είχε θέσει σε δημόσιο διάλογο και προεκλογικά.

Μάλιστα, καλεί τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να την θέσει άμεσα σε εφαρμογή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι (κυρίως της ορεινής Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων) μέχρι να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. – Γ.Ν.

Όσον αφορά δε, τη χρηματοδότηση του, η Νησιωτική Πολιτεία αναφέρει με νόημα ότι οι οικονομικοί πόροι μπορούν να εξευρεθούν «αν περιορισθεί ο ρουσφετολογικός μηχανισμός των συμβούλων του δημάρχου, αν ορθολογικοποιηθούν οι άχρηστες δαπάνες του Δήμου, αν μπουν στη λογική της διαπραγμάτευσης της πληθώρας των  απευθείας αναθέσεων, αν αναζητηθούν οι προσήκουσες και όχι οι γελοίες εκπτώσεις στα έργα που  αναθέτουν,  αν σταματήσουν να εξυπηρετούνται προεκλογικές ρουσφετολογικές υποχρεώσεις».      

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Μαϊτού έχει ως εξής:

Με αφορμή τις πρόσφατες δίκαιες κινητοποιήσεις αλλά και δηλώσεις προέδρων και κατοίκων της ορεινής  Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων για την παρουσία γιατρού στα χωριά και τα νησιά  τους, επαναφέρουμε την πρόταση που και προεκλογικά είχαμε θέσει στο δημόσιο διάλογο, για την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου.

Με δεδομένα ότι:

1ον Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κ.Υ. – Νοσοκομείου Νάξου ως δια μαγείας δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα από την Κεντρική Διοίκηση εν μέσω τεραστίων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, όταν μάλιστα δεν αφορά μόνο το νησί μας αλλά το σύνολο των νησιών του Αρχιπελάγους και ιδιαίτερα τα πολύ μικρά νησιά.

2ον Το πάγιο και διαχρονικό  αίτημα μας για πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου μας μέσα από την πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και αξιοποίηση και εμπλουτισμό της υλικοτεχνικής του υποδομής, παραμένει ζωντανό και διαρκές.

3ον Πολλοί Δήμοι της επικράτειας, ακόμα και του Κέντρου, παρά την ύπαρξη μεγάλων και επαρκών νοσοκομειακών μονάδων στην περιοχή τους, έχουν συστήσει και λειτουργούν συστηματικά δημοτικά κοινωνικά ιατρεία, διοχετεύοντας μέρος της κοινωνικής προσφοράς και του ρόλου τους και σ’ αυτόν τον τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό τομέα.

4ον Οι εδαφολογικές διαστάσεις (Ορεινή Νάξος – Μικρές Κυκλάδες) δημιουργούν ιδιάζουσες ανάγκες για τις τοπικές κοινωνίες σ’ αυτόν τον υπερευαίσθητο τομέα.

Καλούμε τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να θέσει άμεσα σε εφαρμογή την πρόταση μας για την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου και την κατάλληλη στελέχωση του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι ιδίως της Ορεινής Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, έως ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες και επιτύχουμε την ομαλή λειτουργία του Κ.Υ. – Νοσοκομείου μας.

Στο αντεπιχείρημα που ίσως αναπτυχθεί περί της μη ύπαρξης πόρων, ευθύς εξαρχής έχουμε να απαντήσουμε ευθέως: Πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν άμεσα αν περιορισθεί ο ρουσφετολογικός μηχανισμός των συμβούλων του δημάρχου, αν ορθολογικοποιηθούν οι άχρηστες δαπάνες του Δήμου (π.χ. οι μισθώσεις άχρηστων παρκινγκ κλπ), αν μπουν στη λογική της διαπραγμάτευσης της πληθώρας των  απευθείας αναθέσεων, αν αναζητηθούν οι προσήκουσες και όχι οι γελοίες εκπτώσεις στα έργα που  αναθέτουν,  αν σταματήσουν να εξυπηρετούνται προεκλογικές ρουσφετολογικές υποχρεώσεις (ιδιωτικές ηλεκτροδοτήσεις κλπ).      

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*