Επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Νάξου

admin
19/03/2015 10:40
 
 
 

Έκκληση στο Υπουργείο Υγείας απευθύνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Νάξου σχετικά με τη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Νάξου και πιο συγκεκριμένα την κάλυψη θέσεων γιατρών και τη λειτουργία των τμημάτων αιμοδοσίας, τεχνητού νεφρού και του χειρουργείου.

 

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής: 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον πολίτη, και τηρώντας τις προγραμματικές μας θέσεις στον τομέα της Υγείας, και ιδιαίτερα την υγειονομική κάλυψη των νησιών, απευθύνουμε έκκληση στο Υπουργείο Υγείας για τη σύντομη επίλυση των γνωστών προβλημάτων που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Νάξου, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες 30.000 κατοίκων καθώς και των μικρών νησιών που υπάγονται στην κάλυψη του νοσοκομείου, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση και οι ανάγκες σχεδόν δεκαπλασιάζονται.

Τα θέματα αιχμής για τα οποία χρειάζεται μέριμνα είναι συνοπτικά τα ακόλουθα:

1] Αιμοδοσία πλήρως εξοπλισμένη, η οποία έχει υπογραφεί αλλά δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία της.

2] Μονάδα τεχνητού νεφρού. Πλήρως εξοπλισμένη από μηχανήματα αλλά χρειάζεται προκήρυξη για απαραίτητο προσωπικό όπως νεφρολόγο και νοσηλευτές.

3] Το χειρουργείο διαθέτει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα. Χρειάζεται προκήρυξη για αναισθησιολόγο και νοσηλευτές για αποστείρωση και για κίνηση.

4] Προκήρυξη για δεύτερο καρδιολόγο και δεύτερου παιδίατρου, ψυχιάτρου και Ω.Ρ.Λ. καθώς και δεύτερου χειρουργού και ορθοπεδικού που οι τελευταίοι είναι άκρως απαραίτητοι και σε σύντομο χρονικό διάστημα .

5] Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ με 2 άτομα για να υπάρχει καθημερινή κάλυψη με ασθενοφόρα .

6] Προκήρυξη δεύτερου ακτινολόγου και μικροβιολόγου.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν με χρήματα που ήδη δαπανά το κράτος σε διακομιδές, αν αναλογιστούμε ότι μόνο το 2014 για τα πλωτά μέσα οι διακομιδές κόστισαν στο Γ.Ν. ΝΑΞΟΥ 300.000 ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε τις αεροδιακομιδές με ελικόπτερα που στοιχίζουν στο κράτος πολύ περισσότερα.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*