Τσίπρας: Nέοι γιατροί στο Αιγαίο και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ

giatros
admin
02/04/2015 11:41
  •  
  •  
  •  

Στις 4.500 πρόκειται να ανέλθουν οι προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας.

 

Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικούς, εκ των οποίων οι 700 θα πάνε στα νησιά Αιγαίου, Θράκη, Δυτική Μακεδονία και Θεσπρωτία, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να διασπαρούν σε όλη τη χώρα με προτεραιότητα εκεί που υπάρχουν τα μεγάλα κενά.

Να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο των 15.000 που έχει συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές για το 2015 και γι’ αυτό έχει εγγράψει και σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα γίνουν εντός του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος περιλαμβάνονται επίσης η ισότιμη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και η διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, πρόληψη και εμβολιασμούς και διαγνωστικές εξετάσεις. Σύντομα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας για τους ανασφάλιστους.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ακόμη την πλήρη και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας με ενίσχυση του προσωπικού τους ώστε να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια.

Στάθηκε επίσης στην κατάργηση μνημονιακών ρυθμίσεων που, όπως τόνισε, «έχουν συντελέσει στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας», μεταξύ των οποίων ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, παρεμβάσεις για το φάρμακο, τα φαρμακεία, την ψυχική υγεία, την κάλυψη θέσεων γιατρών στην περιφέρεια, προστασία δικαιωμάτων ασθενών κλπ.

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα τόνισε ότι χθες το βράδυ υπεγράφη η υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 20 times, 1 visits today)