Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εξοπλίστηκε το Π.Π. Ιατρείο Κουφονησίου

Άκης Αξαόπουλος
04/06/2018 00:08
 
 
 

Ένα νέο ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο διαθέτει πλέον το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου. Μετά από αίτημα της δημοτικής κοινότητας Κουφονησίων το ΕΚΑΒ και η 2η ΥΠΕ εξασφάλισαν το ασθενοφόρο – κινητή μονάδα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο η δημοτική κοινότητα Κουφονησίου αναφ’ερει τα εξής:

“Σας εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες, για την θετική, ταχεία ανταπόκριση, στο υπ’ αριθμόν 249/2017 (18-09-2017) αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων, σχετικά με την αναγκαιότητα διάθεσης ασθενοφόρου οχήματος στο νέο Π.Π.Ιατρείο Κουφονησίων και επίσης για την σημαντική στήριξη από μέρους σας στο έργο που επιτελούμε και την συνεχή προσπάθεια της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας.

Η απόφαση σας για την παραχώρηση του ΚΗΙ 3266 ασθενοφόρου οχήματος μέσω της 2ης ΥΠΕ στο Π.Π.Ιατρείο Κουφονησίων μας ικανοποιεί και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας που καταβάλετε εσείς ως πρόεδρος προσωπικά όσο και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) συνολικά, προκειμένου να προσφέρετε με αξιοπιστία και συνέπεια υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών μας και ανά την Ελλάδα.
Η ενέργεια σας αυτή, θα εκτιμηθεί από το σύνολο των συμπολιτών μας στα Κουφονήσια.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και στην Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα στη Διοικήτρια κα. Όλγα Ιορδανίδου και τον Υποδιοικητή
κ. Γεώργιο Αντύπα για την άριστη συνεργασία, την άμεση, πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια και τις πρωτοβουλίες τους, για την αποδοχή, την εκτενή συντήρηση και παράδοση του οχήματος στο Π.Π.Ιατρείο Κουφονησίων και μάλιστα πριν την θερινή περίοδο.
Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το προσωπικό της, βαδίζοντας στον δρόμο της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση των παροχών υγείας των Κουφονησίων και στην ομαλή λειτουργία του Νέου Π.Π.Ιατρείου Κουφονησίων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στους βουλευτές Κυκλάδων κ. Μανιό και κ. Συρμαλένιο για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον τους στο αίτημα της Δ.Κ.Κουφονησίων”.

Να σημειωθεί ότι το ασθενοφόρο όχημα είναι πλήρως εξοπλισμένο με:

Φορείο scoop
– Σανίδα ακινητοποίησης.
– Εφεδρικό σπαστό φορείο.
– Στρώμα πολυτραυματία.
– Γιλέκο απεγκλωβισμού.
– Καρέκλα μεταφοράς.
– Απινιδωτή.
– Ηλεκτρική Αναρρόφηση.
– Οξύμετρο.
– Σακχαρόμετρο.
– Πιεσόμετρο επιτοίχιο και φορητό.
– Στηθοσκόπιο.
– Μάσκες AMBU.
– Μάσκες Ασκού.
– Σετ ακινητοποίησης κεφαλής.
– Αερονάρθηκες ακινητοποίησης άκρων.
– Φιάλες οξυγόνου και ροόμετρα.
– Βαλίτσα μεταλλική και πλαστική επειγόντων.
– Έλξη Μηρού.
– Αναλώσιμα ιατρικά είδη κ.ο.κ.

Ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαΐου πραγματοποιήθακε η πρώτη μεταφορά ασθενή με το νέο ασθενοφόρο, από το Π.Π.Ιατρείο Κουφονησίων στο ελικοδρόμιο όπου πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή.

(Visited 197 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*