Σεμινάριο ζωής από το «Νίκος Πρωτονοτάριος Ιατρικό Κέντρο»

admin
26/04/2015 21:34
 
 
 

Σεμινάριο Ανανηπτών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή διοργάνωσε με επιτυχία το «Νίκος Πρωτονοτάριος Ιατρικό Κέντρο».

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στη μνήμη του καρδιολόγου Νίκου Πρωτονοτάριου, πρωτοπόρου ερευνητή στον τομέα των Μυοκαρδιοπαθειών και της νόσου «Νάξος», την οποία περιέγραψε και ταυτοποίησε, με την υποστήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΑναζωογόνησηςERC, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων/ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ήταν το πρώτο από σειρά σεμιναρίων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης που έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τον αυτόματο εξωτερικό απινιδισμό. Ταυτόχρονα, αποτελεί το επόμενο βήμα στην πρόληψη του αιφνιδίου θανάτου, μετά την αγορά αυτόματων εξωτερικών απινιδιστών (από προσφορές αντί στεφάνων στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου) και εγκατάστασή τους σε δημοτικούς και αθλητικούς χώρους.

 

Στόχοι σεμιναρίου και αποτελέσματα

Το σεμινάριο Ανανηπτών στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδισμό απευθύνεται σε πολίτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάνηψη και την παροχή άμεσης βοήθειας σε τυχόν θύμα καρδιακής ανακοπής (π.χ. σε όσους έρχονται σε καθημερινή επαφή με αθλητές και έφηβους, σε επαγγελματίες σωμάτων ασφαλείας, κ.α), συμβάλλοντας έτσι και στην πρόληψη του νεανικού αιφνιδίου θανάτου.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος καρδιοαναπνευστικής ανακοπής (ΚΑ) με απλά μέσα μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια, ενέργειες καθοριστικές για τη ζωή του θύματος. Επίσης, έμαθαν να χρησιμοποιούν τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδιστή (ΑΕΑ), ώστε να είναι σε θέση να χορηγήσουν με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (απινιδισμό), όπως και τη θέση ανάνηψης.

Σημειώνεται ότι για τις γνώσεις και τις δεξιότητες αυτές, οι εκπαιδευθέντες θα πιστοποιηθούν από το European Resuscitation Council (ERC), ενώ θα δοθεί η δυνατότητα και σε όσους από τους εκπαιδευθέντες θεωρηθούν κατάλληλοι και επιθυμούν, να συνεχίσουν πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση ώστε να γίνουν και οι ίδιοι εκπαιδευτές.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί τη δεύτερη διοργάνωση στη Νάξο κατά του νεανικού αιφνιδίου θανάτου, μετά την πρώτη διεθνή συνάντηση «Η Νάξος στην πρόληψη του νεανικού αιφνιδίου θανάτου» το Μάιο του 2003, που οργανώθηκε από τον Νίκο Πρωτονοτάριο και την Ανταλένα Τσατσοπούλου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο επόμενο σεμινάριο, μπορούν να το δηλώνουν στο «Νίκος Πρωτονοτάριος Ιατρικό Κέντρο» τηλ: 22850-23234, 6944536756.

 

 

 

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*