Καρδιολογική ημερίδα στη Νάξο στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου

admin
07/05/2015 12:58
 
 
 

Την Παρασκευή 8 Μαΐου διοργανώνεται στην Νάξο, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, καρδιολογική ημερίδα στην μνήμη του καρδιολόγου ερευνητή  Νίκου Πρωτονοτάριου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας…

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση περιλαμβάνει δύο τμήματα:

Το πρώτο θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Νικοδήμου από τη 1:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5:30 το απόγευμα και περιλαμβάνει εκπαίδευση περιορισμένου αριθμού  πολιτών στην βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη  χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή. Η εκπαίδευση θα γίνει επάνω σε προπλάσματα/απινιδιστή από 5 εξειδικευμένους εκπαιδευτές, θα δοθεί δε στους εκπαιδευθέντες Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό.

Το δεύτερο τμήμα αφορά εκδήλωση προς το κοινό που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου “Ιάκωβος Καμπανέλλης’” από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ, με αναφορά στους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως καπνίσματος, υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, μεταβολικού συνδρόμου και πως θα αποφύγουμε το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με διάλεξη του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Σ. Φούσα για το έργο του Νίκου Πρωτονοτάριου.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης έχει ο τέως γ. γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ναξιώτης γιατρός Γιάννης Βλασερός .

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας: 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*