Δωρεάν σπιρομέτρηση σε κατοίκους της Σύρου

admin
13/05/2015 07:37
 
 
 

Πρόγραμμα πρώιμης διάγνωσης της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) σε κατοίκους της Σύρου προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Στόχος του προγράμματος (το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και 11 ακόμη Δήμους της χώρας) είναι ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση, σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, σε καπνιστές, σε άτομα που εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, σε άτομα με δυσκολία στην αναπνοή ή με πρωινό βήχα και γενικώς σε άτομα που ενδιαφέρονται να ελέγξουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους.   

Η εξέταση, η οποία είναι απλή, ανώδυνη και διάρκειας 15 λεπτών, θα διενεργηθεί το προσεχές  τριήμερο 16-18 Μαΐου από τους ιδιώτες ιατρούς πνευμονολόγους κ.κ. Γιάννη Μαραγκό και Ηλία Μανιαδάκη.

80 κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να ελέγξουν δωρεάν την αναπνευστική τους λειτουργία και να λάβουν την απαραίτητη ιατρική καθοδήγηση, με εξετάσεις οι οποίες θα διενεργηθούν ως εξής:

* Σάββατο 16 Μαΐου, 09:00-14:00, Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου, στο κτήριο του ΚΑΠΗ/Ιατρείου Άνω Σύρου.

* Σάββατο 16 Μαΐου, 16.00-21.00, Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας, στο κτήριο του ΚΑΠΗ Φοίνικα.

* Κυριακή 17 Μαΐου, 09:00-14:00 και Δευτέρα 18 Μαΐου 15:00-20:00 Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης, στο  κτήριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (ΚΑΠΗ Ερμούπολης, οδός Κ. Μαρούλη & Μαυρομουστάκη 9).

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν αποκλειστικά με ραντεβού για τα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Προαγωγής Υγείας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο τηλέφωνο 22810-79648 (υπεύθυνη η νοσηλεύτρια κ. Βασιλική Αντωνούδη).

.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*