Αντιπροσωπεία του Γ.Ν. Σύρου στον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό

admin
18/05/2015 13:14
 
 
 

Η ενημέρωση για θέματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τους εργαζόμενους σε αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός με αντιπροσωπεία του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, τον δήμαρχο επισκέφθηκαν ο διοικητής της μονάδας κ. Πετράκης, ο διοικητικός διευθυντής κ. Τρίτζαλης, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Σύρου κ. Λημναίος, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κα Καλογεράκη, το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων κα Καμπάνη και ο εκπρόσωπος των ειδικευομένων ιατρών κ. Βουτσίνος, οι οποίοι επανέλαβαν το πάγιο αίτημα του Γ.Ν. Σύρου για στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Όσον αφορά στις άμεσες ανάγκες και την μεσοπρόθεσμη κάλυψη των όποιων κενών θέσεων, ζητήθηκε από τον κ. Μαραγκό η άμεση στήριξη των αιτημάτων του Νοσοκομείου για προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού, τριών ιατρών (με ειδικότητες ορθοπεδικής, ουρολογίας και παθολογίας ή γεν. ιατρικής), ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη και για τραυματιοφορείς, μαίες, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης (η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου) συζητήθηκαν επίσης, και οι λοιπές συνεργασίες του Δήμου με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και ειδικότερα, η καλύτερη χρηματοδότηση του Κ.Ε.Φ.Ι.Α (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), καθώς και η άμεση έναρξη των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τους δημότες μας.

                                                                                                                                                   

 

Στήριξη στο Γ.Ν. Σύρου από τον δήμαρχο

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης δεσμεύτηκε για την παροχή κινήτρων (στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου) για τη φιλοξενία των αγροτικών και ειδικευόμενων ιατρών, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στη Σύρο. Επίσης, υιοθέτησε την πρόταση της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου για δημιουργία 2 επιπλέον θέσεων αγροτικών ιατρών στη Σύρο.

Ο κ. Μαραγκός δήλωσε, τέλος, ότι θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Τετάρτη 20 Μαΐου, καθώς και τα αιτήματα που αφορούν την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων τους.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*