Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Νοσοκομείο Σύρου

admin
20/05/2015 15:39
 
 
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Σύρου.

Στην κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό) υπήρξε μαζική συμμετοχή από φορείς και εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υπάλληλοι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια, τον Δήμο, το Νεώριο, την Πυροσβεστική, αλλά και εκπρόσωποι πλήθους φορέων του νησιού συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων με αίτημα την στελέχωση του νοσοκομείο Σύρου και την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων του.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας την Πέμπτη

Η πορεία ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και διέσχισε όλο το κέντρο της Ερμούπολης, κάνοντας στάση σε Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια και Δήμο. Στην Περιφέρεια, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία όπου και έχει ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί τους.

Ακολούθως βγήκε έξω ο ίδιος για να μιλήσει στο σύνολο των παρευρισκόμενων στην πορεία, όπου τους ενημέρωσε για τις κινήσεις της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας, ενώ γνωστοποίησε πως το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αρχών και φορέων της Σύρου με τον υπουργό Υγείας για το θέμα του νοσοκομείου, ευχαριστώντας τον συριανό βουλευτή Αντώνη Συρίγο που κανόνισε το ραντεβού.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη, όπου απόντος του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού (βρίσκεται στη Νάξο για την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) μίλησε εκ μέρους του ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός στις προσπάθειες του Δήμου για παροχή κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να έρθουν στο νοσοκομείο Σύρου.

(Πηγή κειμένου και φωτό: cyclades24.gr)

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*