Συνάντηση στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα του Γ.Ν. Σύρου

admin
22/05/2015 12:55
 
 
 

Οι ελλείψεις σε διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς το πρόβλημα της χρηματοδότησης ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση για το νοσοκομείο της Σύρου που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας.

Την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, αποτελούσαν ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Πετράκης, ο διοικητικός δ/ντης του νοσοκομείου κ. Τρίτζαλης, ο εκπρόσωπος της Ε.Ι.ΝΟ.Σ. γιατρός ορθοπεδικός κ. Λημναίος και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Μαρώτης. Επίσης, παρέστησαν οι εκπρόσωποι του Π.Ε.Δ.Υ. Σύρου και γενικοί ιατροί κα Βούλγαρη και κ. Ρούσσος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρίγος. Τέλος, εκπροσωπήθηκαν και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Συρμαλένιος και Μανιός.

 

Πλήθος θεμάτων στο τραπέζι του διαλόγου

Ο κ. Ξανθός εξέφρασε την πρόθεση του υπουργείου για δίκαιη κατανομή των πόρων του στις δομές υγείας, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναμόρφωσης του τρέχοντος προϋπολογισμού, την υποστήριξη του υπουργείου προς τις Δ.Υ.Π.Ε. για διευκόλυνσή τους στις μετακινήσεις γιατρών (όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο), καθώς και τη διερεύνηση της δυνατότητας καταβολής νοσηλείων από τα ασφαλιστικά ταμεία των αλλοδαπών επισκεπτών, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έγινε από την πλευρά των παριστάμενων, εφόσον αυτό δεν εμποδίζεται από νομικά κωλύματα.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά, αναζητήθηκαν λύσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως προϋποθέτουν την ρύθμιση του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου, ενώ υπήρξε και ενημέρωση εκ μέρους των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις προθέσεις τους και τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει.

Επίσης, ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα ήταν αυτό της διακομιδής των ασθενών και η προσπάθεια του υπουργείου για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, ώστε να εξαλειφθούν οι ιδιαίτερα κοστοβόρες, αλλά και συχνά επισφαλείς και αναξιοπρεπείς συνθήκες διακομιδής που επικρατούν σήμερα. 

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*