Μ. Χάλαρης για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες: «Ολική διάλυση»

chalaris
admin
27/05/2015 07:26
 
 
 

«Ολική διάλυση» επικρατεί στον χώρο της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, αλλά και σε όλη τη χώρα, υποστηρίζει σε δήλωση του ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χάλαρης.

Σύμφωνα με τον κ. Χάλαρη, η επιβίωση των νοσοκομειακών μονάδων έχει καταστεί οικονομικά μη διαχειρίσιμη, ενώ συμπληρώνει ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια και προεκλογικά έλεγαν ωμά ψέματα, παραπλανώντας τον κυκλαδίτικο λαό».

Το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Χάλαρη έχει ως εξής:

Ήταν δύσκολη η κατάσταση για την δημόσια υγεία πριν τον Γενάρη του 2015, τώρα όμως έχει φτάσει σε δεινή κατάσταση με την, εδώ και τέσσερις μήνες, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι απολύτως συνυπεύθυνη για την ολική διάλυση, στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στις Κυκλάδες αλλά και στο σύνολο της χώρας μας.

Με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η επιβίωση των νοσοκομειακών μονάδων έχει καταστεί μη διαχειρίσιμη λόγω της «κλοπής» των ταμειακών διαθεσίμων, πέραν των πρόσθετων περικοπών στα κονδύλια, των ελλείψεων σε ιατρούς και νοσηλευτικού προσωπικού, των υπεράριθμων κλινών στους διαδρόμους, της αύξησης του όγκου δουλειάς και της εντατικοποιήσης της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού.

Ειδικά για τις Κυκλάδες, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με επιστολές προς τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες και επικοινωνιακού χαρακτήρα συναντήσεις. Ας παραδεχτούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά τα χρόνια και προεκλογικά έλεγαν ωμά ψέματα, παραπλανώντας τον κυκλαδίτικο λαό. Εμείς λέγαμε πάντα ότι υπάρχει μία μόνο υπεύθυνη και ασφαλής εθνική στρατηγική και στο χώρο της δημόσιας υγείας. Τώρα ήρθε η ώρα αυτό να το καταλάβουν όλοι.

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*