Κίνητρα και στους αγροτικούς γιατρούς από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

admin
28/05/2015 12:24
 
 
 

Οικονομικά κίνητρα σε 16 αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των 60 συνολικά ιατρικών θέσεων τις οποίες  επιδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στις αρχές Μαρτίου είχε αποφασίσει την παροχή κινήτρων οικονομικού χαρακτήρα (με επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας) σε 60 επικουρικούς γιατρούς που θα υπηρετήσουν στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την απόφασή του να παρέχει σε αυτούς πρόσθετη οικονομική αποζημίωση σε μηναία βάση, για το σύνολο της τριετούς θητείας.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου στο Καστελλόριζο, ελήφθη απόφαση  τα ίδια κίνητρα να δοθούν και σε 16 αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός 60 συνολικά ιατρικών θέσεων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής συμπεριέλαβε στις επικείμενες προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων επικουρικών γιατρών σε νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την οικονομική αποζημίωση που το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε. 

 

«Η Περιφέρεια έβαλε τα νησιά του Αιγαίου στον χάρτη της υγείας»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια σχετικά με το θέμα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ξεπερνώντας αγκυλώσεις και στερεότυπα περί αρμοδιοτήτων, κατόρθωσε να βάλει τα νησιά του Αιγαίου στον χάρτη της υγείας, αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει πραγματική βούληση και ευελιξία σκέψης, μπορούν να υπάρξουν και λύσεις».

«Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, όχι μόνο υιοθέτησε άμεσα το Υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνοντας τα κίνητρα στις προκηρύξεις κάλυψης των κενών θέσεων με επικουρικούς γιατρούς, αλλά ακολουθούν και άλλες περιφέρεις της χώρας που κάνουν το ίδιο».

«Από την επιτυχία της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα εξαρτηθεί το επόμενο βήμα της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, που είναι η απόκτηση ουσιαστικού θεσμικού ρόλου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*