Επιβαβαιώνει το νοσοκομείο Σαντορίνης την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Άκης Αξαόπουλος
12/06/2019 00:23
 
 
 

 

Επιβεβαιώνεται πλήρως η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις υπέρογκες χρεώσεις στις εξετάσεις των αλλοδαπών στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, από την απάντηση που εξέδωσε το σχετικό γραφείο Δημοσίων σχέσεων και Επικοινωνίας.

Οι αρμόδιοι επικεφαλής του νοσοκομείου παραδέχονται τις χρεώσεις που καταγγέλθηκαν από την Ομοσπονδία και η μόνη τους ένσταση αφορά στις διαμαρτυρίες των αλλοδαπών που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ. Αξίζει να σημειωθεί πως «βλέπουν» επίσης συμφέροντα -που δεν κατονομάζουν- πίσω από την κοινοποίηση της απόδειξης που αφορούσε τον Καναδό τουρίστα και ολοκληρώνουν την αναφορά τους στο θέμα των χρεώσεων με ειρωνεία προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

«Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σ’ εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος…», αναφέρεται στην απάντηση του νοσοκομείου.

Αλλά και σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις γιατρών με απόδειξη (μπλοκάκι) η απάντηση του νοσοκομείου είναι και παλι επιβεβαιωτική για ό,τι συμβαίνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

«Το Γ.Ν. Θήρας ολοκληρώνει τις προσλήψεις 6 ιατρών με ΑΠΥ, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα φτάνουν τις 4.270 € και αντιστοιχούν σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία, με 7 ενεργείς εφημερίες και 4 ετοιμότητας. Πρόκειται δηλαδή για ιατρούς πλήρους απασχόλησης» απαντά το νοσοκομείο στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία είχε αναφέρει ότι πρόκειται για ιδιώτες γιατρούς που θα καλύπτουν για κάποιες ώρες ημερησίως τις ανάγκες των ασθενών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η διοίκηση, στο νοσοκομείο απασχολούνται 9 ιατροί ΕΣΥ από πρώην Κ.Υ. Θήρας, 6 ιατροί πλήρους απασχόλησης με μπλοκάκι, 1 ιατρός – διευθυντής με 3 ετή θητεία και 8 γιατροί υπαίθρου, δηλαδή αγροτικοί. Σύνολο 45, ενώ θα προκηρυχθούν και 5 διευθυντικές θέσεις 3ετούς θητείας στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, αναφέρεται ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις, επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ 36.251 ασθενείς τα εξωτερικά ιατρεία και πραγματοποιήθηκαν 65 τοκετοί, ενώ για το πρώτο 5μηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 110 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*