Με θέμα την υγεία θα συνεδριάσει προσεχώς το δημοτικό συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

admin
02/06/2015 21:47
 
 
 

Πολύ σύντομα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της υγείας στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή… 

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες βαδίζει από το κακό στο χειρότερο με ελλείψεις ακόμα και στο βασικό ιατρικό προσωπικό, τη στιγμή που το νησί βρίσκεται μπροστά από την καλοκαιρινή σεζόν και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες αφού ο κόσμος πολλαπλασιάζεται. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι παρατάξεις της μειοψηφίας του δήμου κατέθεσαν κοινό αίτημα στη δημοτική αρχή για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην οποία να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να συζητηθούν και να αναζητηθούν προτάσεις και λύσεις, για τη διεκδίκηση και τη διασφάλιση της δημόσιας, δωρεάν υγείας στη Νάξο. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή για το θέμα, αναφέρει τα εξής: “Τα φλέγοντα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και ταλανίζουν τους κατοίκους των νησιών μας, παραμένουν δυσεπίλυτα παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στην πρωτοβουλία που έλαβε ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Απειράνθου, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες περίθαλψης και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας των κατοίκων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας. Ωστόσο, παρά την επιμονή, τις συνεχείς οχλήσεις και τη συστράτευση όλων στον αγώνα αυτόν, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Απειράνθου Γεώργιου Μπάκαλου, η επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας είναι αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας.

Όμως, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συνεχίσει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων στα οξύτατα προβλήματα της υγείας στο νησιωτικό χώρο. Για το λόγο αυτό, και όπως είχε δεσμευθεί ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα Υγείας που απασχολούν τα νησιά μας και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου“.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*