Νεκρή 17χρονη Ιταλίδα: Διακομίστηκε από τη Νάξο ως περιστατικό ύποπτο για Έμπολα

nosokomeio naxou2
Άκης Αξαόπουλος
17/07/2019 11:55
 
 
 

 

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές μιας οικογένειας από την Ιταλία στη χώρα μας. Η 17χρονη Ιταλίδα που έκανε τις διακοπές της στη Νάξο μαζί με την οικογένεια της, διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από το νησί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και τις πρώτες πρωινές ώρες κατέληξε.

Η διακομιδή έγινε με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτου για ιό Έμπολα ή παρεμφερούς μολυσματικού ιού (μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα). Η 17χρονη νεαρή Ιταλίδα πήγε στο νοσοκομείο Νάξου συνοδευόμενη από τους γονείς της με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του νοσοκομείου Νάξου. Το περιστατικό κρίθηκε κατεπείγον και η 17χρονη διακομίστηκε αρχικά στην Πάρο με τον “Κυρίαρχο” και από εκεί με C 130 στην Αθήνα.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι γιατροί επίσης εκτίμησαν τη βαρύτητα της κατάστασης: η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτο το σηψαιμικό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει το protothema αμέσως ενημερώθηκαν οι λοιμωξιολόγοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι οποίοι διερευνούν αν πρόκειται για μόλυνση με ιό, περισσότερο γνώριμο όπως της μηνιγγίτιδας ή σπανιότερο όπως εκείνος του ιού Έμπολα που βρίσκεται στο προσκήνιο του μολυσματικού χάρτη και πάλι λόγω κρουσμάτων σε χώρες της Αφρικής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έβαλαν στη διερεύνηση και τον ιό Έμπολα λόγω του ιστορικού των ταξιδιών της οικογένειας. Επίσης, διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της μόλυνσης της 17χρονης από ιό της μηνιγγίτιδας.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών θα είναι διαθέσιμα μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Ωστόσο, ο  ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) με ανακοίνωσή του πριν από λίγο αναφέρει:

«Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το θάνατο 17χρονης Ιταλίδας, η οποία διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό».Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα είναι έτοιμα αύριο Πέμπτη.

Διαβάστε:

ΕΟΔΥ: Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα για το θάνατο της 17χρονης Ιταλίδας

(Visited 3.320 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*