Κραυγή απόγνωσης για το νοσοκομείο Νάξου: “Θα πεθάνει ο κόσμος”

admin
15/06/2015 23:06
 
 
 

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει ο τομέας υγείας στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, όπου μέρα με τη μέρα η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.

Το “Νοσοκομείο” του νησιού έχει πολύ σοβαρές ελλείψεις τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε βάρδιες ασθενοφόρων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες τόσο των δημοτών όσο και των παραθεριστών που επισκέπτονται το νησί ενόψει του καλοκαιριού. Κραυγή απόγνωσης βγάζει το Σωματείο Εργαζομένων, ΣΒΕΝΝΑΜιΚ που παρατηρεί την αδιαφορία που επικρατεί γι αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, από τους υπεύθυνους φορείς.

Όπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πολλές φορές τα επείγοντα περιστατικά πηγαίνουν στο νοσοκομείο με αγροτικό όχημα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου φωνάζοντας ότι “ο κόσμος θα πεθάνει” και επισημαίνει τα θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης… 

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Νοσοκομείο Νάξου Αμοργού Μικρών Κυκλάδων παρατηρώντας την αδιαφορία ως προς τις πράξεις , από όλους τους φορείς βγάζει κραυγή απόγνωσης “ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ”.

Θέματα που χρήζουν Άμεσης επίλυσης:

  • Έλλειψη ιατρών παθολόγων.

Λόγω συνταξιοδότησης των περισσότερων παθολόγων που υπήρχαν το νοσοκομείο λειτουργεί κατά κύριο λόγω με έναν (1) παθολόγο!!!

  • Έλλειψη παιδιάτρου.

Στο νοσοκομείο της Νάξου δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος!!! Παιδιά όμως υπάρχουν και το καλοκαίρι πολύ περισσότερα!!!

  • Έλλειψη βάρδιας ασθενοφόρων.

Πολλές φορές επείγοντα περιστατικά έρχονται με αγροτικό όχημα!!! Με ότι αυτό συνεπάγεται για το επείγον περιστατικό. Τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν πολλές ώρες της ημέρας χωρίς ασθενοφόρο.

  • Έλλειψη Αγροτικών Ιατρών.

Τα νησιά μας των Μικρών Κυκλάδων δεν έχουν ιατρούς όπως επίσης και τα χωριά της Νάξου, είναι στο έλεος του θεού.

  • Έλλειψη Αναισθησιολόγου.

Σε επείγοντα περιστατικά η παρουσία αναισθησιολόγου κρίνεται επιβεβλημένη. Στο Νοσοκομείο Νάξου δεν υπάρχει αναισθησιολόγος!!!

  • Έλλειψη Χειρούργου.

Το Νοσοκομείο Νάξου λειτουργεί μόνο με ένα χειρούργο! και όπως είναι φυσικό δεν καλύπτει όλες τις ημέρες του μήνα.

  • Έλλειψη Καρδιολογικού τμήματος .

Στο νησί με αυξημένα καρδιολογικά περιστατικά, το νοσοκομείο λειτουργεί με έναν καρδιολόγο!!!

Έκτος των παραπάνω που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης υπάρχουν και ορισμένα θέματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τις εκάστοτε διοικήσεις χωρίς όμως να δώσουν λύσεις, όπως:

  • Αιμοδοσία
  • Νεφρό
  • Λειτουργία Χειρουργείων
  • Κάλυψη του Νοσοκομείου με των απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως αξονικό κ.α
  • Ανάπτυξη του εργαστηριακού τομέα
  • Επαρκή χρηματοδότηση για φάρμακα και υλικά

“Είμαστε εδώ όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και παλεύουμε καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνοντας πολλές φορές τα αδύνατα δυνατά. Ήρθε ο καιρός που η τοπική κοινωνία θα πρέπει να γίνει αρωγός για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις και να δώσουμε διέξοδο στο αδιέξοδο που υπάρχει. Για να σώσουμε τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη ίσως και εμάς τους ίδιους. Το νοσοκομείο σώζει ζωές καθημερινά ΤΩΡΑ πρέπει να σωθεί το ίδιο ας του απλώσουμε όλοι το χέρι” καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΒΕΝΝΑΜιΚ .

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*