Ν. Λεβογιάννης προς Γ. Βλασερό: Υποχρέωση μας ο αγώνας για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του Νοσοκομείου Νάξου

Νίκος Λεβογιάννης για νοσοκομείο Νάξου
Άκης Αξαόπουλος
13/08/2019 02:12
 
 
 

Όντως ο Γιάννης Βλασερός ήταν υποψήφιος Βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του 2012, καθώς και σε όλες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα (2015-2019) και όχι στις εκλογές του 2009, όπως εκ λάθους έγραψα στο άρθρο μου.

Όμως η συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου ολοκληρώθηκε με νόμο που ψήφισε η Βουλή το 2013 επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και Υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη και με την ψήφο των κυβερνητικών Βουλευτών Βρούτση και Ρήγα, αλλά και με την ανοχή και σιωπή όλων των φορέων της Νάξου, ενώ την ίδια ακριβώς περίοδο οι Φορείς της Πάρου οργάνωσαν πορεία στην Αθήνα για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου.

Την περίοδο αυτή ο κύριος Βλασερός ως πολιτευτής και αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, δεν αντέδρασε στην αρνητικότατη αυτή εξέλιξη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αμφισβητώ το ενδιαφέρον του ως πολιτευτή για τα προβλήματα υγείας των νησιών μας, είναι όμως γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας-Νοσοκομείο Νάξου την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) συρρικνώθηκε δραματικά και ουσιαστικά είχε οδηγηθεί σε κατάργηση και επομένως πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και για τον ίδιο. Η ολοκληρωτική κατάργηση του Νοσοκομείου απετράπη με την κυβερνητική αλλαγή του 2015.

Τα σημερινά όμως προβλήματα και αδιέξοδα του Κέντρου Υγείας- Νοσοκομείου είναι έντονα και αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτά είναι η διοίκηση Μπουραντά-Απιδόπουλου, που ανέλαβε το 2016, διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η διοίκηση αυτή, παρά τα όποια σημαντικά βήματα έγιναν, απέτυχε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη και λειτουργία του Νοσοκομείου, απέτυχε να αποκαταστήσει τη νομική αυτοτέλειά του από τον πνιγηρό εναγκαλισμό του από το Νοσοκομείο Σύρου, απέτυχε να λειτουργήσει τα χειρουργεία και την μονάδα τοκετών, απέτυχε να ολοκληρώσει τον εσωτερικό οργανισμό λειτουργίας, ενώ υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις και η στήριξη από το Υπουργείο Υγείας και τελικά θα παραδώσει ένα Κέντρο Υγείας και πάλι στη διοίκηση που αναμένεται να διορίσει η νέα κυβέρνηση.

Ως προς την ουσία των προβλημάτων διαπιστώνω με χαρά ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας και θεωρώ πολύ θετική την πρόταση του κυρίου Βλασερού να συμπαραταχθούμε και να πρωτοστατήσουμε στην δύσκολη πλέον προσπάθεια να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα της ανεξαρτητοποίησής του από εκείνο της Σύρου, της λειτουργίας των χειρουργείων και της μονάδας τοκετών, της δρομολόγησης και άλλων τομέων, όπως η ΜΑΦ, αλλά και της προώθησης της πρότασής μου για τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας στην Κεντρική Νάξο (Φιλώτι-Χαλκί) όπως συμβαίνει σε όλα τα νησιά του ίδιου γεωγραφικού και πληθυσμιακού μεγέθους με τη Νάξο.

Χαίρομαι που ο κύριος Βλασερός συμφωνεί και με αυτή την πρόταση. Αυτονόητο βέβαια είναι ότι επιβάλλεται παράλληλα και η αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας των αγροτικών ιατρείων των χωριών, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Οι πολιτικές μας πεποιθήσεις, αλλά και η όποια κομματική μας ένταξη, αλλά και κάθε πολίτη, δεν αποτελούν εμπόδιο για κοινούς αγώνες με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση τόσο μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας. Ως δημόσια πρόσωπα, με πολύχρονη πολιτική παρουσία και δράση, έχουμε υποχρέωση απέναντι στο λαό της Νάξου να μη σιωπήσουμε μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το νησί μας αυτό το έργο ζωής, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στη Νάξο και μάλιστα 20 χρόνια από την ίδρυσή του…

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*