Ν. Μανιός: «Να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών οι υγειονομικές μονάδες της 2ης Υ.Π.Ε.»

admin
23/06/2015 06:53
 
 
 

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, εξήγησε με επιστολή του προς τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή την εγκύκλιο με αριθμό 22621/90 από 16/6/2015 του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με τον κ. Μανιό να ζητά την εξασφάλιση – με κάθε τρόπο -των αναγκαίων πόρων ώστε τα Κ.Υ, τα Π.Π.Ι., και τα Π.Ι. να εξαιρεθούν της μείωσης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου. Ακολουθεί η επιστολή:

 

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη

 

Κύριε Υπουργέ,

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με αυξημένες πιθανότητες να γίνει ανεξέλεγκτο είναι η κατανομή των εφημεριών ιατρικού προσωπικού, που με την 22621/16/6/2015 εγκύκλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καλούνται να εφαρμόσουν τα Κ.Υ., Π.Π.Ι., και Π.Ι.

Η μείωση των εφημεριών καθιστά:

Α) μη ασφαλή την εφημερία των ιατρικών μονάδων λόγω καλοκαιρινών μηνών όπου οι μονάδες υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα  περιστατικά,

Β) δημιουργεί κίνδυνο  φυγής των ιατρών λόγω μείωσης των αποδοχών.

Οφείλουμε λοιπόν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους έτσι ώστε τα κέντρα υγείας και τα επαρχιακά νοσοκομεία να εξαιρεθούν της μείωσης των εφημεριών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

 

Με εκτίμηση

Νικόλαος Μανιός

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*