Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Θήρας με το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήρας – Ανησυχία για το μέλλον του

nosokomeio santorinis
Newsroom
28/02/2020 18:08
 
 
 

 

Με το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του νοσοκομείου, καθώς αυξάνεται ο αριθμός μελών του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που παραιτούνται, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Ταυτόχρονα, το αβέβαιο μέλλον του Γ.Ν. Θήρας αποτρέπει και τους επιτυχόντες στον πρόσφατο διαγωνισμό να αποδεχτούν τις θέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι (η πλειονότητα των οποίων υπηρετεί στο νοσοκομείο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του) εξέφρασαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας την διαμαρτυρία τους για τις μειώσεις των μισθών τους με τις νέες συμβάσεις αορίστου χρόνου, ως απόρροια της μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους στον ιδιωτικό τομέα. «Η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας το “διαίρει και βασίλευε” είχε πριν από μήνες δεσμευθεί για τη μισθολογική εξίσωση ΜΟΝΟ των ιατρών του Γ.Ν. Θήρας με εκείνους του ΕΣΥ. Αν και από τότε έχουν ψηφιστεί αρκετά νομοσχέδια του Υπουργείου Υγείας και αυτές τις ημέρες συζητείται στις επιτροπές της Βουλής ακόμα ένα, ωστόσο σε κανένα από αυτά δεν υπήρχε ούτε υπάρχει σχετική διάταξη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η αυξανόμενη υποστελέχωση της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, επηρεάζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς οι ήδη υπηρετούντες γιατρούς και νοσηλευτές εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την υγεία τους, όσο και για την ασφάλεια των ασθενών.

Τέλος, ανασφάλεια προκαλεί στους εργαζόμενους το γεγονός ότι το Γ.Ν. Θήρας παραμένει «ακέφαλο» από τις αρχές του 2020, μετά την παραίτηση του προηγούμενου Διοικητή που παρέμεινε στη θέση αυτή για μόλις τρεις μήνες.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων με ό,τι μέσο διαθέτουν, ενώ θα στηρίξουν και οποιαδήποτε πρωτοβουλία διαμαρτυρίας αποφασιστεί από το Σωματείο.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Γ.Ν. Θήρας και την πρόθεσή μας να έρθουμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς (Μητρόπολη, Επαρχείο, Δήμους Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, Δημοτικές και Περιφερειακές Παρατάξεις, Σύλλογο Στήριξης του Γ.Ν. Θήρας), προκειμένου όλοι οι πολίτες της Σαντορίνης και των γύρω νησιών να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου και τη βελτίωση των υπηρεσιών του, οι οποίες μπορούν να διασφαλιστούν ΜΟΝΟ από τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του» καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*