Κορωνοϊός: 120 τόνοι λαθραίου οινοπνεύματος στη μάχη κατά του ιού

Άκης Αξαόπουλος
10/03/2020 12:57
 
 
 

 

Χρειαζόταν να φανεί η απειλή κατά της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου τελικά να κάνει πράξη μια κυβέρνηση την εισήγηση που από παλαιά έχει τεθεί προς έγκριση, προκειμένου να αξιοποιούνται για το δημόσιο συμφέρον και να μην καταστρέφονται τα κατασχεμένα λαθραία ή παράνομα αγαθά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασχεμένες ποσότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν, ανέρχονται σήμερα σε 120 τόνους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί -με πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ- δωρεάν, προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών.

Το μέτρο θα εφαρμόζεται στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού, με βάση και την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Με την ίδια διάταξη ορίζεται ότι οι εργασίες (φασόν) παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού, και το υπουργείο Οικονομικών είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για την πλήρη υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 124 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.