Κάλεσμα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σύρου για προσέλευση εθελοντών

εθελοντική αιμοδοσία
Newsroom
24/03/2020 20:06
 
 
 

 

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σύρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ύστερα κι από τις συστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, σε χώρο που βρίσκεται εκτός νοσοκομείου.

Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μεταφέρεται η λειτουργία της αιμοδοσίας στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ, που βρίσκεται όπισθεν του νοσοκομείου (κατά τις ώρες 09:00 – 12:00, Δευτέρα – Παρασκευή), κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2281360633.

Η είσοδος θα γίνεται από την παιδική χαρά.

Για τη μετακίνησή τους οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική χειρόγραφη βεβαίωση κυκλοφορίας και να επιλέξουν την κατηγορία Β4 (κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη).

«Η δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών, γεγονός που έχει προκαλέσει μείωση των αποθεμάτων αίματος. Να είμαστε εκεί για τον άνθρωπο στα εύκολα και στα δύσκολα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Μιχάλης Ζουλουφός.

(φωτό αρχείου)

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*