Λέσβος: Θετικοί στον κορωνοϊό μετανάστες που έφτασαν στο νησί πριν μια εβδομάδα

Άκης Αξαόπουλος
12/05/2020 20:49
 
 
 

 

Δυο κρούσματα ασυμπτωματικών ασθενών της νόσου του κορονοϊού – covid 19 ανιχνεύτηκαν από το συνεργείο του ΕΟΔΥ μεταξύ εννέα προσφύγων και μεταναστών που ελέγχθηκαν τυχαία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην «καραντίνα» των Μεγάλων Θέρμων. Τη δομή δηλαδή που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου σε χώρο που νοικιάστηκε από το Υπουργείο.

Εκεί όπως είναι γνωστό φιλοξενούνται απομονωμένοι για το φόβο του κορονοϊού, οι 70 πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν στην ακτή την περασμένη Τετάρτη στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και την Κυριακή στα Λάψαρνα της Άντισσας.

Αύριο αναμένεται να γίνει λήψη δειγμάτων από όλους τους διαμένοντες στη δομή. Ενώ θα ελεγχθούν και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους, Λιμενικοί, Αστυνομικοί και ιδιώτες ή άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίας περίθαλψης.

Οι δυο θετικοί στον ιό ασθενείς δεδομένου του ότι είναι ασυμπτωματικοί παραμένουν σε ξεχωριστή καραντίνα στη δομή των Μεγάλων Θέρμων.

Πηγές του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου επιβεβαίωσαν τις παραπάνω πληροφορίες αναφέροντας:

Θετικοί στον κορονοϊού είναι δύο μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη Λέσβο στις 6 Μαΐου. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο παραμένουν σε καθεστώς καραντίνας, στη δομή που βρίσκεται στη Δυτική Λέσβο και την οποία ενοικίασε το Υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεννόηση με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, κοντά στην παραλία Εφταλού.

Από το Υπουργείο μετανάστευσης διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση της δομής αυτής με την Μόρια.

 

Πηγή: stonisi.gr

(φώτο αρχείου)

(Visited 165 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*