Παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης ο μοριακός αναλυτής PCR

Newsroom
12/06/2020 15:39
 
 
 

 

Συνεχίζοντας τη θωράκιση των δομών υγείας στα νησιά της για την ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid-19, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρέδωσε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας τον έβδομο μοριακό αναλυτή ανίχνευσης του κορωνοϊού με τη μέθοδο PCR, την πλέον αξιόπιστη αυτή την στιγμή.

Την παράδοση στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας Βασίλη Μαλαματένιο έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, του ιατρού και Ακαδημαϊκού Χαράλαμπου Ρούσσου, του Προέδρου της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. Κύριλλου Παπακυρίλλου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις αρχές Απριλίου, η Περιφέρεια παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας έναν θάλαμο απομόνωσης (Isolation Box) και έναν θάλαμο υποδοχής «ύποπτων κρουσμάτων», προκειμένου να είναι πλήρως εξοπλισμένο για την ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σε υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, συνεχίζουμε την προσπάθεια θωράκισης των δομών υγείας των νησιών της Περιφέρειάς μας. Ο μοριακός αναλυτής, που δίνει αποτελέσματα σε μία ώρα, μαζί με τους θαλάμους απομόνωσης και υποδοχής ασθενών, τους σύγχρονους αναπνευστήρες και τον υπόλοιπο ιατρικό εξοπλισμό, καθιστούν τη Σαντορίνη, που αποτελεί την κύρια πύλη τουριστών της χώρας, έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό».

Στα πρόσωπα του Περιφερειάρχη και του Επάρχου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μαλαματένιος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλει από την έναρξη της πανδημίας, για να εξοπλίσει τις δομές υγείας των νησιών με τα απαραίτητα μηχανήματα και υγειονομικό υλικό, προκειμένου να τα θωρακίσει στη μάχη κατά της πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων τους και παράλληλα, προστατεύεται το τουριστικό κεφάλαιο του Νοτίου Αιγαίου, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, σε νησιά όπως η Σαντορίνη που είναι βασικές πύλες εισόδου τουριστών της χώρας.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*