Σύλλογος Φίλων Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου “ΥΓΕΙΑ”: Επιστολή στον Υπουργό Υγείας για τη λειτουργία της αιμοδοσίας

admin
31/10/2015 23:17
 
 
 

 

Στη δράση έχει περάσει ο Σύλλογος Φίλων Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου “ΥΓΕΙΑ”, που με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στο διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ ζητούν την ίδρυση και λειτουργία της αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Νάξου. 

Εκτός από το θέμα της αιμοδοσίας ο Σύλλογος αναφέρεται και σε άλλα σημαντικά προβλήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία και την ανάπτυξη του νοσοκομείου. Αυτό που υπογραμμίζεται στον Υπουργό είναι ότι για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη δεν χρειάζονται χρήματα.

Υπάρχει ανισοκατανομή πόρων έως μεροληψία υπέρ των νοσοκομείων Σύρου και Σαντορίνης, τόσο στην ανάπτυξη των υγειονομικών μονάδων όσο και στη χρηματοδότηση. Στη Νάξο, καμία μέριμνα για την ανάπτυξη του νοσοκομείου…” επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη  επιστολή.

Ο Σύλλογος φίλων του Νοσοκομείου Νάξου “ΥΓΕΙΑ” επισυνάπτει και το σχετικό ΦΕΚ όπου χορηγείται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας στο Γ.Ν. Νάξου, με την παρατήρηση ότι έχουν περάσει ήδη 5 μήνες από τη δημοσίευση του και μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει παρόλο που δεν απαιτείται καμία χρηματοδότηση γι αυτό. 

Στην ίδια επιστολή ο Σύλλογος Φίλων του νοσοκομείου Νάξου υπογραμμίζει και τις “δραματικές ελλείψεις” σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό στο νοσοκομείο του νησιού αλλά και την αναγκαιότητα της κάλυψης των κενών στα περισσότερα ΠΙ και ΠΠΙ προτείνοντας αυτά να καλυφθούν από οπλίτες γιατρούς ή συνταξιούχους γιατρούς – εθελοντές.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή αλλά και το σχετικό ΦΕΚ που αφορά στη λειτουργία του τμήματος αιμοδοσίας: 

 

 

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*