Νομοθετική ρύθμιση βάζει τέλος στην κερδοσκοπία των τεστ κορωνοϊού

Άκης Αξαόπουλος
27/11/2020 8:14
  •  
  •  
  •  

 

Σε διατίμηση των τεστ κορωνοϊού προχωράει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Π. Σταμπουλίδης τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια υπουργική απόφαση με την οποία θα τίθενται ως ανώτατες τιμές για τεστ:

-Μοριακού ελέγχου: Τα 40 ευρώ

-Ταχεία δοκιμασίας (rapid test): Tα 10 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, οι πολίτες πλήρωναν τα τεστ ακόμη και 150 ευρώ! Κάτι που παραδέχθηκε και ο κ. Σταμπουλίδης, τονίζοντας ότι «οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας».

Ενώ ουδέποτε η κυβέρνηση υιοθέτησε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης τα τεστ να γίνονται δωρεάν με συνταγογράφηση του γιατρού, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (πχ Γαλλία).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗ:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2, σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT–PCR για την ανίχνευση του κορονωιού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00€)

β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονωιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ.

 

 

(Visited 124 times, 1 visits today)