Εκδήλωση στην Απείρανθο: “Αλλεργικές αντιδράσεις σε παιδιά και ενήλικες”

admin
09/05/2016 21:20
 
 
 
Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση προετοιμάζει ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Απειράνθου Νάξου. Μετά από εκθέσεις βιβλίων, με καλεσμένους διάφορους συγγραφείς, εκλαϊκευμένες ομιλίες για σύγχρονα ιατρικά θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά, πρωτότυπες ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες, δημιουργικές απασχολήσεις από τους ίδιους τους μαθητές (χαρταετούς, λαμπάδες και άλλα), ο σύλλογος διοργανώνει μια ακόμη σπουδαία εκδήλωση το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου του χωριού.
Συγκεκριμένα η διακεκριμένη Ιατρός (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος) κ. Σοφία Ιακωβίδου θα μιλήσει με θέμα: “Αλλεργικές αντιδράσεις σε παιδιά και ενήλικες”.
Ένα θέμα εποχιακό αλλά πάντα επίκαιρο, που μπορεί να μας βοηθήσει στην πρόληψη, γνωμάτευση και έγκαιρη αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Μετά την ομιλία η Ιατρός θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό.
Η κ. Ιακωβίδου ζει και εργάζεται μόνιμα στη Χώρα της Νάξου με ιδιωτικό ιατρείο πλησίον του Αστυνομικού τμήματος του νησιού.
 
Αλλεργικές παθήσεις 
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια παγκόσμια ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των αλλεργικών παθήσεων. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 4 παιδιά υποφέρει από κάποια αλλεργία. Οι περισσότερες από τις αλλεργικές παθήσεις είναι χρόνιες και ορισμένες δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού αν δεν διαγνωσθούν έγκαιρα και αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά. Στις κύριες αλλεργικές παθήσεις περιλαμβάνονται η αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα, το αλλεργικό άσθμα, η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η τροφική αλλεργία, η φαρμακευτική αλλεργία, η αλλεργία στα υμενόπτερα, η κνίδωση-αγγειοοίδημα και η αναφυλαξία.
 
Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Απειράνθου που με τη δραστηριότητα του συμβάλει στην εύρυθμη και ίσως υποδειγματική λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου.
 
Μανώλης Χατζηπέτρος
(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*