Μάρκος Κωβαίος (δήμαρχος Πάρου): «Είμαστε σκληρά καρύδια»

kobaios markos
admin
14/06/2016 08:38
 
 
 

 

Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα όπλα για τα θέματα υγείας που ταλανίζουν το νησί της Πάρου εμφανίστηκε ο δήμαρχος του νησιού Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Δέκα με τόνο» του AegeanVoice 107.5 και τους Πόπη Αλιμπέρτη και Γιώργο Καμβύση.

Ο κ. Κωβαίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε με την διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Όλγα Ιορδανίδου, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου (που παραμένει χωρίς παιδίατρο και ορθοπεδικό, μεταξύ άλλων), με την διοικητή να κάνει γνωστό ότι θα προκηρυχθεί επικουρική θέση παιδιάτρου, μια προσωρινή όμως λύση που θα καλύψει χρονικό διάστημα 3 ετών.

Αν και ο κ. Κωβαίος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα υγειονομικής ασφάλειας στην Πάρο (καθώς εκεί δραστηριοποιείται πλήθος ιδιωτών γιατρών), ωστόσο τόνισε ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει δημόσια δωρεάν υγεία.

 

«Θα αγωνιστούμε για το ασθενοφόρο»

Όσον αφορά στο θέμα του ασθενοφόρου-μονάδας, το οποίο πρόκειται να μετακινηθεί για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο δήμαρχος Πάρου ήταν κατηγορηματικός: «Είμαστε σκληρά καρύδια. Θα αγωνιστούμε για το ασθενοφόρο».

Όπως είπε, το καινούριο ασθενοφόρο που εστάλη στην Πάρο, δεν διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, επομένως αίτημα των Παριανών είναι είτε να εξοπλιστεί από την αρχή το καινούριο, είτε να μεταφερθεί σε αυτό ο υπάρχον εξοπλισμός του ασθενοφόρου – μονάδας που θέλουν να πάρουν από το νησί. Το ιδανικό, βέβαια, θα ήταν παραμείνουν στο νησί και τα δύο ασθενοφόρα εξοπλισμένα και κυρίως στελεχωμένα.

«Το παλεύουμε και ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε το καλύτερο. Κάνουμε τις κινήσεις μας και ελπίζω κάποια αυτιά στο κέντρο να ακούν» δήλωσε ο κ. Κωβαίος.

 

Τουριστική κίνηση και αεροδρόμιο

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν είναι η αναμενόμενη, παρά την αύξηση της τάξης του 40{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} που σημειώθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι «ο τουρισμός είναι κυρίως ψυχολογία», πρότεινε να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης και προβολής στο εξωτερικό, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ότι «οι Κυκλάδες παραμένουν παράδεισος» και δεν έχουν επηρεαστεί από το προσφυγικό ζήτημα.

Η Πάρος θα αλλάξει προς το καλύτερο με το νέο αεροδρόμιο επεσήμανε, τέλος, ο κ. Κωβαίος, ο οποίος σημείωσε ότι «θα γίνει αρκετά καλό» και θα μπορεί επίσης, να εξυπηρετεί τη Νάξο, τη Σύρο και τις Δυτικές Κυκλάδες, ενώ σε αυτό θα προσγειώνονται αεροπλάνα 87 θέσεων και τσάρτερ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει σύνδεση και με τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και το Ηράκλειο.

(φωτό: parianostypos.gr)

 

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*