Πατάτα οφτή

Newsroom
26/07/2023 22:52
 
 
 

Λιτός και περιεκτικός μεζές, από τους ωραίους. Αν θέλουμε, σερβίρουμε την οφτή πατάτα μαζί με ελιές, ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο και λεμόνι.

Ο Καφενές του Καγιαμπή

«Ο μεζές των φτωχών και των αδυνάτων», έτσι αποκαλεί την οφτή πατάτα ο Καγιαμπής, ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου καφενείου στον νομό Ηρακλείου. Τον συναντήσαμε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης» και μας έδωσε τη συνταγή για τον λιτό και πεντανόστιμο μεζέ.

Υλικά
Μερίδες: 4

• 4 πατάτες με το φλούδι, πλυμένες καλά
• χοντρό αλάτι
• ρίγανη ξερή
• ελαιόλαδο

Διαδικασία

1. Για να ετοιμάσουμε την πατάτα οφτή κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος, τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά.

2. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 250°C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

3. Τις σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο κι αν θέλουμε, τις σερβίρουμε μαζί με ελιές, ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο και λεμόνι.

5′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
Σύνολο: 35′

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*