Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Σε καθεστώς ομηρίας η νησιωτικότητα»

pano apergia pno peiraias
admin
05/12/2016 16:55
 
 
 

Παρά τις εκκλήσεις που απηύθυναν εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων των νησιών, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τελικά τη συνέχιση της απεργίας της.
Στον κατάλογο των φορέων αυτών, περιλαμβάνεται και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το οποίο πριν γίνει γνωστή η παράταση της κινητοποίησης στον χώρο της ακτοπλοΐας, έστειλε επιστολή ζητώντας από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε διαπραγματευτικό «χαρτί» ώστε να σταματήσει η απεργία και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς και να προβεί άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις «για τη μεσολάβηση εύλογου χρονικού διαστήματος μεταξύ διαδοχικών απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να εξασφαλίζονται τόσο τα δικαιώματα εργαζόμενων στην ακτοπλοΐα, όσο και τα δικαιώματα των κατοίκων της νησιωτικής χώρας».
Επιπλέον, κάλεσε την ΠΝΟ «να συνυπολογίσει το κόστος των επαναλαμβανόμενων απεργιών στην εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών των νησιωτών», σημειώνοντας ότι γίνονται απολύτως σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζόμενων και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται προσπάθεια να θιχτούν.
Ωστόσο, όπως ανέφερε το Επιμελητήριο, «παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί κατά καιρούς, δεν έχει βρεθεί τρόπος να εξασφαλισθεί το ελάχιστο ποσοστό ασφαλείας στις περιπτώσεις απεργίας των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα η νησιωτικότητα να συνεχίζει να βρίσκεται συχνά υπό καθεστώς ομηρίας».
Διαβάστε εδώ την επιστολή που έστειλε ο φορέας με αποδέκτες τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, στους βουλευτές των Κυκλάδων, τους επαγγελματικούς φορείς και τα ΜΜΕ των Κυκλάδων.

(φωτό: cnn.gr)

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*