Πυκνή λεμονάτη σάλτσα με λίγη μουστάρδα και το κλασικό μοσχάρι λεμονάτο γίνεται η απόλυτη συνταγή. Όλα τα μυστικά από τη Νένα Ισμυρνόγλου.
20′ προετοιμασία 1 ώρα και 20′ μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 40′
Υλικά
Μερίδες: 4 – 5
1 κιλό μοσχάρι σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους περίπου των 3 εκ.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 κουτ. σούπας (κοφτή) μουστάρδα πικάντικη
ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (ή όσο λεμόνι μας αρέσει)
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
– Για το μοσχάρι λεμονάτο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
– Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μαραθόσπορο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
– Ρίχνουμε περίπου 1.300 ml νερό, (ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά), ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
– Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
– Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
– Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
– Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά.
– Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.
– Συνοδεύουμε το μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες τηγανητές.
Δείτε το βίντεο με την Συνταγή από την κα Νένα Ισμυρνόγλου
Πηγή: gastronomos.gr Φωτογραφία + Βίντεο: Digital Minds
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις