Αγκινάρες αλά πολίτα από τον Γιάννη Λουκάκο.
ΥΛΙΚΑ
60 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
650 γρ. αγκινάρες, καθαρισμένες
200 γρ. καρότο, κομμένο μεσαίο καρέ
400 γρ. πατάτα, κομμένη κυδωνάτη
110 γρ. λευκό κρασί
650 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
35 γρ. χυμός λεμονιού
ξύσμα λεμονιού, στον ψιλό τρίφτη
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
10 γρ. άνηθο
6 γρ.αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα καρότα και τις πατάτες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον ζωμό και το μισό χυμό λεμονιού, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, το ξύσμα λεμονιού και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Πηγή: yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις