Ηρακλειά: Αξέχαστες διακοπές σε ένα από τα πιο ήσυχα και οικογενειακά νησιά της Ελλάδας

irakleia 2
Newsroom.
23/06/2024 08:30
 
 
 

 

Η Ηρακλειά είναι ένα ακατέργαστο, μικρό διαμάντι που προσφέρεται για τις πιο γαλήνιες διακοπές που θα μπορούσε κανείς να ζήσει στο σήμερα.

Τοποθετείται κάτω από τη Νάξο και ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Εκτός από την απευθείας σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά 3 φορές την εβδομάδα, ο επισκέπτης μπορεί κάλλιστα να την προσεγγίσει με καράβι από τη Νάξο αλλά και την Πάρο.

Πλησιάζοντας στο λιμάνι της, τον Άγιο Γεώργιο, τα γαλαζοπράσινα νερά του είναι το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει να σκεφτείτε πως έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή διακοπών. Η παραλία του δε, γεμάτη με ρείκια που προσφέρουν άπλετα τη σκιά τους είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας…

Υπάρχουν μονάχα δύο οικισμοί

Στην Ηρακλειά του σήμερα υπάρχουν μονάχα δύο οικισμοί. Ο ένας είναι το ίδιο το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου και ο δεύτερος είναι η Χώρα ή αλλιώς Παναγιά. Ωστόσο κατά το παρελθόν υπήρχε και ένας ακόμα οικισμός, αυτός του Αγίου Αθανασίου που σήμερα έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, πλην όμως παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα ρυμοτομία με κυκλαδική αρχιτεκτονική που αξίζει να τη γνωρίσετε από κοντά κατά την επίσκεψη σας στο νησί.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως στην Ηρακλειά δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς αμάξι. Όλες οι αποστάσεις καλύπτονται κάλλιστα και με τα πόδια μέσω ενός δικτύου μονοπατιών (οχτώ διαμορφωμένα μονοπάτια), ενώ μέσα σε λίγες ώρες μπορεί κανείς να το περπατήσει ολόκληρο γνωρίζοντας την παρθένα φύση του και κατανοώντας απόλυτα τον λόγο που το νησί περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 178 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*