Τραγανό Βιεννέζικο Σνίτσελ (μοσχαρίσιο)

Newsroom.
13/07/2024 07:29
 
 
 

Δείτε λοιπόν πώς θα φτιάξετε σωστό τραγανό ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΣΝΙΤΣΕΛ (Wiener schnitzel )!

Υλικά για 4-6 άτομα:
8 φιλέτα εσκαλόπ μοσχαριού, περίπου 100 γραμμάρια το καθένα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά, καλά χτυπημένα
1 κούπα φρυγανιά
150 γραμμάρια λάδι για το τηγάνισμα
300 γραμμάρια βούτυρο για το τηγάνισμα
φέτες λεμόνι
ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για να χτυπήσεις το κρέας, μπορείς να τυλίξεις τα φιλέτα σου με πλαστική μεμβράνη, ώστε να μη λερώσεις πολλές επιφάνειες. Αν δεν διαθέτεις το ειδικό σφυρί για τα κρέατα, μπορείς να τα χτυπήσεις με ένα επίπεδο τηγάνι (ή ακόμα καλύτερα να ζητήσεις από τον κρεοπώλη σου να σου τα δώσει ήδη χτυπημένα).
Για να ετοιμάσεις τα σνίτσελ, φτιάξε τρία πιάτα: Ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα, τα χτυπημένα αυγά στο δεύτερο και την τριμμένη φρυγανιά στο τρίτο.
Παίρνοντας ένα σνίτσελ τη φορά, το βυθίζεις πρώτα στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές, στη συνέχεια στο αυγό (άφησε το έξτρα να στάξει για λίγα δευτερόλεπτα) και τέλος το περνάς από τη φρυγανιά.
Μην πιέσεις τη φρυγανιά στο κρέας, γιατί θα πάρει υγρασία και δεν θα γίνει πολύ τραγανή. Η κρούστα δεν πρέπει να προσκολλάται πλήρως, αλλά να σχηματίζει σαν ένα χαλαρό κέλυφος γύρω από το σνίτσελ.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι (απαραίτητο για να διατηρηθεί η σωστή θερμοκρασία κατά το τηγάνισμα) ζεσταίνεις το λάδι με το βούτυρό σου.
Τοποθέτησε αμέσως τα σνίτσελ σου στο τηγάνι με το καυτό λάδι, χωρίς να τα στριμώξεις. Είναι προτιμότερο να τα μαγειρέψεις σε δόσεις, αν χρειαστεί. Απλώς φρόντισε να αφήσεις αρκετό χρόνο μεταξύ των δύο δόσεων, για να επιτρέψεις στο λάδι να επανέλθει στην κατάλληλη θερμοκρασία.
Τηγανίζεις τα σνίτσελ σου για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βεβαιώσου ότι το παναρισμένο κρέας «κολυμπάει» στο λάδι. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, η φρυγανιά θα απορροφήσει έτσι λιγότερο λάδι, από ό,τι αν το κρέας κολλά στο τηγάνι. Μετακίνησέ τα ελαφρά με το πιρούνι για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν κολλήσει στο τηγάνι.
Αναποδογύρισέ τα μία φορά και τηγάνισέ τα για επιπλέον 2-3 λεπτά ή έως ότου και οι δύο πλευρές να ροδίσουν. Αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίσει το λάδι.
Τα σερβίρεις με τον παραδοσιακό τρόπο με φέτες λεμονιού, πατατοσαλάτα, αγγούρι, ή πατάτες τηγανιτές… και απολαμβάνεις!

Μικρά μυστικά:
Όπως με πολλές απλές συνταγές, η ποιότητα των συστατικών είναι που κάνει τη διαφορά. Αγόρασε όσο καλύτερη ποιότητα κρέατος και συστατικών μπορείς, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Ακόμα κι αν τα φιλέτα σου είναι ήδη λεπτά, είναι σημαντικό να χτυπήσεις το κρέας σου πριν το πανάρισμα. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από πιο λεπτό, το κρέας γίνεται και πιο τρυφερό.
Καλύτερα να αποφύγεις παλιότερο λάδι και το μη χτυπημένο κρέας και δείξε πολύ προσοχή στα σνίτσελ σου κατά το τηγάνισμα, ώστε να μην τα κάψεις.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*