Σαντορίνη: «Μένουμε σπίτι», έρχονται τουρίστες – «Επέλαση» τουριστών από κρουαζιερόπλοια (video)

λιμάνι Σαντορίνη
Newsroom.
25/07/2024 08:04
 
 
 

 

«Βούλιαξε» η Σαντορίνη από τους χιλιάδες τουρίστες, που αποβιβάζονται καθημερινά από τα πλοία της γραμμής και τα κρουαζιερόπλοια.

Λαοθάλασσα τουριστών στα στενά σοκάκια της Σαντορίνης. Τέλη Ιουλίου, και καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης, επιβάτες δεκάδων κρουαζιερόπλοιων, κάνουν βόλτες και ψωνίζουν στο νησί.

Η εικόνα που βλέπετε δεν είναι φωτογραφία από μια συναυλία σε στάδιο, είναι στο λιμάνι της Σαντορίνης , στο οποίο χιλιάδες τουρίστες έχουν μόλις αποβιβαστεί από τα κρουαζιερόπλοια.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις, έρχονται τουρίστες»

Η προχθεσινή ανάρτηση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Θήρας στα social media προκάλεσε αίσθηση αφού ζητά από τους κατοίκους του νησιού να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους λόγω του μεγάλου όγκου των επισκεπτών.

«Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια !!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας !!!».

Η ανάρτηση λίγες ώρες μετά κατέβηκε.

«Η ανάρτηση παρερμηνεύτηκε τελείως λάθος, δεν είχε αυτό το σκοπό, εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τους ντόπιους, τους ανθρώπους που έχει αλλάξει η ζωή τους από όλο αυτό τον κακό χαμό θα έλεγα που που γίνεται», εξήγησε ο ίδιος.

Ο Αναστάσιος Ζώρζος, δήμαρχος Σαντορίνης δήλωσε: «Τα θέματα μας τα ξέρουμε, οι κινήσεις μας είναι στοχευμένες, ο προγραμματισμός μας είναι στοχευμένος και προσπαθούμε να μην γίνουμε Βαρκελώνη».

Στοιχεία με στοιχεία από τουριστικούς πράκτορες μόνο χθες εκτιμάται ότι κατέπλευσαν στο νησί 7 κρουαζιερόπλοια με περίπου 9.000 επιβάτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η κίνηση στα δύο λιμάνια του νησιού είναι συνεχής και ιδιαίτερα αυξημένη.

Τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να κρατήσουν μακριά τα καταστροφικά πλήθη τουριστών, επισημαίνει το Bloomberg που σε ένα μακροσκελές άρθρο κάνει λόγο για εκρηκτικά προβλήματα που απειλούν τη Σαντορίνη με τον υπερτουρισμό να καταστρέφει τους αμπελώνες.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 135 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*